• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nurmohamed: ‘Vergunning nodig voor feestje’

| dagblad de west | Door: Redactie

Volgens de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, is er een vergunning nodig van het ministerie als  iemand een feestje wil organiseren. De reden hiervoor is volgens de bewindsman om te voorkomen dat er zakken met huisvuil langs de weg worden geplaats en dat deze niet worden meegenomen door de vuilophaaldienst. “Mensen weten niet, dat voor het feesten een vergunning nodig is. Het probleem begint, wanneer de volgende dag er twintig zakken vuil zijn geplaats en de vuilophaler weigert ze mee te nemen.

Indien er een vergunning is aangevraagd heeft de belanghebbende een bewijs en is men verplicht jouw vuil

mee te nemen”, aldus de minister in gesprek met een lokaal medium.  Nurmohamed zegt dat er in de afgelopen week niet optimaal vuil is opgehaald, vanwege het feit dat er actie werd gevoerd door de vuilophalers. De actie had volgens de minister te maken met achterstallige betalingen. “Een deel heeft wel geld ontvangen, terwijl een ander dit niet kreeg. Het deel dat  actie voerde heeft dus niet opgehaald, waardoor er in bepaalde buurten enige stagnatie ontstond”, aldus de minister.

Volgens hem is de betaling reeds voldaan en is de opdracht gegeven, binnen 24 uur de achterstand in te lopen. Volgens Nurmohamed kunnen burgers het ministerie rapporteren indien het toch niet is opgehaald. Volgens Nurmohamed is hij niet helemaal tevreden over de vuilophaal. Hij zegt dat er een heleboel kleine ondernemers zijn aangetrokken, die het werk nog moeten aanleren. “Vroeger deden twee bedrijven de vuilophaal. Bij mijn aantreden waren het er 10. Dit is intussen verruimd naar 40”, aldus de minister.

| dagblad de west | Door: Redactie