• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Nurmohamed broko a keti”

| suriname herald | Door: Redactie

Un’ gi a minister langa keti, maar a broko a keti," stelt Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie bij Openbare Werken (WOOW) tegenover Suriname Herald. De bond heeft op 4 januari een persconferentie belegd om de samenleving te informeren over de stand van zaken, omdat minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft besloten om het principe van 'no work no pay' toe te passen op het personeel dat sinds april 2021 in beraad is.

De werkers melden zich normaal om 07.00 uur aan en verlaten de werkplek om 11.00 uur om in beraad te gaan. "De bond heeft geen besluiten genomen. Er is gecommuniceerd naar de samenleving waarom zij in actie is," zegt Sallons. Hij stelt verder dat de vakorganisatie er alles aan heeft gedaan om de bewindsman ertoe te bewegen dat de acties konden worden opgeschort.

In december vorig jaar is er een brief geschreven naar Nurmohamed. "Hij negeert alles. Tien dagen hierna krijgen wij te horen, dat het personeel niet uitbetaald zal worden. Vanaf april tot en met december van het vorig jaar is er genoeg bewijsmateriaal verzameld." Bij de bond kan het er niet in dat de minister zegt dat er geen geld is, maar wel geld uitgeeft aan verfraaiing van de middenberm aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat tegenover OW. Volgens hem worden dure bomen aangeschaft voor de verfraaiing.

"De toiletten zijn pikdonker. Er is geen verlichting. Als je naar het toilet gaat, zie je niet wat je doet. Iemand kan makkelijk aangerand worden in de toiletruimte. Er is geen geld om voor lampen te zorgen, maar wel voor verfraaiing. Je moet met je mobiel in het toilet zodat er licht kan schijnen," uit Sallons zijn ergernis.

Hij zegt dat de bond geloof had in de bewindsman, omdat Nurmohamed tijdens de gesprekken met de bond altijd kalm is gebleven en nooit boos heeft gereageerd. "Wij hebben ons verkeken op de houding van de bewindsman." De bond zal morgen bepalen wat er verder zal gebeuren.

Naomi Hoever

| suriname herald | Door: Redactie