• vrijdag 29 March 2024

Notch frustreert Inter Moengotapoe met gelijkspel

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Notch heeft in de Moengonese derby tegen Inter Moengotapoe (IMT) een punt afgedwongen. In de achtste speelronde van de eerste divisie werd het vrijdagavond uiteindelijk 0 – 0 in het redelijk gevuld Franklin Essedstadion. Nieuwbakken coach Brian Weewee die bij Notch Joao Duarte heeft vervangen is trots op zijn spelersgroep. “Eén punt is beter dan geen punt. Maar we hadden veel meer uit deze wedstrijd mogen halen,” stelt Weewee.

Met het gelijkspel heeft koploper Inter Moengotapoe verzuimd de voorsprong op Robinhood, die tweede staat op de ranglijst, te vergroten. Notch die daarentegen tevreden was met

één punt heeft nu 15 punten, evenveel als Transvaal die afgelopen woensdag de tweede wedstrijd op rij verloor. Met de energie die er gespeeld is verwacht Weewee het kampioenschap binnen te halen voor zijn clubpresident Joël Martinus. “We willen niets anders dan kampioen worden en de eerste stap is vandaag gezet”, aldus Weewee.

“Jammer dat de kansen die we hebben gehad niet in doelpunten zijn omgezet. We raken niet in paniek. We komen sterk terug”

Met de vier Braziliaanse spelers – Mauro dos Santos, Andre Luiz Da Silva, Bruno Santos de Lima en Marcos Pessoa – in de basis kreeg Notch vier

scoringskansen in de eerste twintig minuten. Die werden niet benut. IMT had moeite met het fysieke spel van Notch. Jerrel Wijks, Donnegy Fer en Gilberto Cronie hadden het moeilijk om in hun spel te komen en hadden samen slechts drie doelpogingen in de eerste helft.

In de tweede helft bracht coach Eugène Verwey aanvaller Rievaldo Doorson en verdediger Glerby Eduards voor Giovanni Asabiegie en Romeo Kastiel die een gele kaart hadden. Ondanks aanvalswapen Doorson kreeg IMT weinig ruimte in het spel te komen. Aanvoerder Gayell Engeso van Notch kreeg vijf minuten voor tijd een doelrijpe kans, maar schoot hoog over het doel. Aan de andere kant kregen Cronie en Wijks van IMT doelrijpe kansen, maar troffen doelman Marfier Hupsel op hun pad.

Andere uitslag: Broki – PVV 3 – 1