• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog meer nieuwe bedrijven in reddingsplan SLM

| de ware tijd | Door: Redactie

door Ivan Cairo

PARAMARIBO — Behalve de twee nieuwe NV’s waarover de media recentelijk berichtten zullen nog meer nieuwe bedrijven worden opgericht om het sukkelende SLM uit het slop te halen. “De regering heeft de intentie om dit parastataal bedrijf tot een florerende maatschappij te maken. Laten wij daar allemaal achter staan”, aldus president Chandrikapersad Santokhi donderdag in De Nationale Assemblee.

“Het oprichten van rechtspersonen is gangbaar en goed gebruik bij het ondernemen. En er zullen mogelijk meer komen. Laat het geen voer worden voor speculatie en sensatie,” aldus de regeringsleider.

“Onderdeel van deze structuur is een financieringsmaatschappij – NV Vespasian – voor accuraat en deugdelijk financieel beheer en beleid”

Hij kondigde aan dat mogelijk al de komende week de NV Arena wordt opgericht. Dit bedrijf zal de tussenhoudster worden voor de Surair business units van de SLM. De reorganisatie van SLM zal volgens Santokhi niet alleen bijdragen aan een structurele oplossing van het jarenlang gevoerde wanbeleid en mismanagement, maar de autoriteiten vooral in staat stellen een moderne bedrijvengroep neer te zetten. Daarbij zal prudent financieel beleid en duurzame bedrijfsvoering gerealiseerd worden.

Hiermee zet het bedrijf zich op voor duurzame partnerschappen nationaal en internationaal. Onderdeel van deze structuur is een financieringsmaatschappij – NV Vespasian – voor accuraat en deugdelijk financieel beheer en beleid. Andere entiteiten, zoals Flying On Trusted Wings NV, die ook deel uitmaken van de reorganisatie zijn geheel rechtmatig en in overeenstemming met het vennootschapsrecht opgericht, stelde de president.

Santokhi: “En zo krijgt het herstelplan van de SLM NV vorm, worden juiste vliegtuig keuzes gemaakt, de bedrijfsprocessen gemoderniseerd, en gewerkt aan het aantrekken van de juiste deskundige personen op de juiste plekken, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse dreigingen ontstaan uit het verleden. Gangbaar in de luchtvaart zijn onvoorspelbaarheden, en ook daar wordt rekening mee gehouden door een team van deskundigen.”

| de ware tijd | Door: Redactie