• woensdag 03 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NOG GEEN KANDIDATENLIJST VOOR  NIEUWE KORPSCHEF

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: minister Kenneth Amoksi en korps chef Roberto Prade

Dat er al een lijst klaarligt van kandidaten waaruit de nieuwe korpschef gekozen zal worden is volgens minister Kenneth Amoksi in strijd met de waarheid.

De geruchten doen enkele dagen de ronde dat waarnemend korpschef Henry Seedorf, commissaris Stanley Changoer en inspecteur van politie Mielando Atompai getipt worden voor de functie van de nieuwe baas bij het Korps Politie Suriname (KPS). “De namen komen niet van het ministerie, noch van de regering in zijn totaliteit”, zegt Amoksi.

De regering is nog niet zover.

Op dit moment is zij bezig met andere exercities de politieorganisatie regarderende. Amoksi zegt dat door de regering er een veiligheidscommissie is ingesteld om alle facetten van het KPS door te lichten. Indien groenlicht wordt gegeven door de commissie ter formalisering van het afhandelingsproces, zal deze eerst aan de Raad van Ministers (RvM) worden gepresenteerd. “Maar zover zijn we nog niet. Maar natuurlijk zijn we bezig met exercities en dergelijke”, aldus de minister

Het besluit staat wel vast dat de huidige korpschef, Roberto Prade, plaats zal moeten maken. De nieuwe regering heeft haar eigen inzichten over hoe het beleid bij de politie er nu zal moeten uitzien, en wenst daarvoor een nieuwe korpschef daarmee te belasten. De huidige korpschef heeft de leiding van de politiebond achter zich. Die wil hem behouden als korpschef. Tegelijkertijd zit ook de top van de politiebond, die allen strategische posten binnen het KJPS bekleden, op hete kolen. Bestuursleden van de bond zijn constant in opspraak voor het willen misbruiken van positie om zaken gedaan te krijgen.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie