• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog geen deltavariant in Suriname

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Tijdens een Zoom-persconferentie vanuit de regering, vanavond, gaf dokter Vern Nanhoe aan dat er elke maand samples naar het buitenland worden gestuurd voor onderzoek. Tot nu toe is gebleken dat er geen deltavariant is in Suriname. Hij zei verder dat tot nu toe de enige nieuwe variant die te vinden is, de Manaus-variant is.

CDS-directeur Alven Roosveld deelde ook mee dat er een andere structuur van aanpak in de gezondheidszorg zal plaatsvinden. Dit houdt in dat er meer efficiëntie komt vanuit het ministerie van Volksgezondheid voor COVID- en niet-COVID gerelateerde cases.

“De ziekenzorg vindt voortgang en COVID is daar een zwaar onderdeel van. Op basis daarvan zal er een evenredigheid van verantwoordelijkheden plaatsvinden,” gaf de CDS-directeur aan. Hij zei verder dat het erom gaat, dat de regering voldoende zorg, tijd en energie wil stoppen in de reguliere zorg alsook in COVID-zorg.

Volgens Roosveld wordt het steeds duidelijker dat niet alleen in Suriname, maar over geheel de wereld men niet zo snel van COVID afkomt. Dit is te wijten aan de nieuwe varianten die komen, maar ook de diverse vaccins die onder verschillende temperaturen opgeslagen moeten worden.

Besloten is om COVID de plek te geven die het verdient, maar daarnaast moet de reguliere gezondheidszorg ook de aandacht krijgen die deze vergt. “Er is een minister van gezondheidszorg, er is geen minister van COVID.”

Roosveld gaf verder aan dat president Chan Santokhi, maandag, tijdens een persconferentie dieper zal ingaan op de nieuwe structuur van aanpak.

Sjovellie Amoksi

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie