• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NK Sprint: Tjon-A-Joe slaat dubbelslag op 50 vrij

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Renzo Tjon-A-Joe heeft niet zo lang terug in stijl de titel opgeëist op de 50 meter vrije slag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. In het Zwemcentrum Rotterdam brak hij het nationaal Surinaams record en bracht hij ook nog het Kampioenschapsrecord sprint op zijn naam. Hij won de finale in 21,13 seconden.

De Surinaamse zwemmer had al in de voorronde van zich doen spreken. Met 21,84 seconden bracht hij toen het kampioenschapsrecord op zijn naam. In de halve finale verscherpte hij niet alleen die tijd, maar met zijn 21,42 brak hij het NSR en verbeterde hij zijn personal best. Het vorige nationaal record (21,60) had hij op 24 oktober vorig jaar gezwommen tijdens de Martinez Chocolade Cup in Amsterdam.

In de finale deed Tjon-A-Joe er vervolgens een schepje bovenop door als eerste aan te tikken in 21,13 seconden. Brandon van den Berg van Blue Marlins (21,84) moest ook deze keer de Surinamer voor zich dulden. De derde plaats ging naar Thomas Verhoeven van Feijenoord Albion Zwemclub. Op de 50 meter vlinderslag was Verhoeven Tjon-A-Joe zaterdag elke keer een stap voor geweest, maar 24 uur verder waren op het favoriete onderdeel van de Surinamer de rollen omgekeerd.

Ook op de estafette boerde Tjon-A-Joe goed met De Dolfijn Amsterdam. Als openingszwemmer leidde hij het kwartet, dat hij vormde met Omar Raslan Ali, Jesse van der A en Kingue Struijf, naar de eerste plaats op de 4×50 vrij in 1:28,95. Blue Marlins (1:29,08) en Feijenoord Albion Zwemclub (1:30,06) werden tweede en derde. In de gemengde race van de 4×50 wisselslag moest De Dolfijn – Angelina Rolman, Jonna Wieling, Struijf en Tjon-A-Joe – de eerste plek laten voor ZPC Amersfoort: 1:45,88 om 1:47,30. PSV eindigde als derde in 1:48,78.

De Surinaamse zwemmer Renzo Tjon-A-Joe (l) en zijn naaste concurrent Brandon van den Berg praten nog even na, na de finish. [Foto: Kees-Jan van Overbeeke]

| de ware tijd | Door: Redactie