• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuwe kaseko-muziekformatie Eksempre scoort eerste hit

| de ware tijd | Door: Redactie

door Steven Seedo

PARAMARIBO — De nieuwe kaseko-muziekformatie Eksempre scoort zijn eerste hit met ‘De karavaan gaat door’. De song stond maar liefst vier weken op de eerste plaats van de hitparade de Boss 20 van Radio Apintie en een week op de hitlijst de Top30 Power 96 hits van SRS. “Voor mij betekent nummer 1 heel veel, omdat ik na zo lang weer ben uit gekomen met een song en is direct nummer 1 gehaald. Het is een prestatie”, zegt voorzanger Lesley Goedhart alias Master Coety.

“Wil je scoren dan moet je een eigen stijl creëren en niet zijn als iemand

anders”

Hij was een van de voorzangers van de populaire kaskawi-en kawinagroep Ai Sa Sie van de jaren ‘90. “Ik ben ook kaskawi-king geweest en de periode bij Ai Sa Si  heb ik als zeer leerrijk ervaren.” De nummer 1-hit heeft de band veel optredens bezorgd. “We hebben een contract met Black Boy’s Kitchen voor optredens op elke zaterdag.”

Bigisma-model

Van ‘De karavaan gaat door’ komt er ook een mooie videoclip. Over de stijl die de groep bespeelt, zegt  Master Coety het volgende: “Rustig, bigisma-model voor de volwassenen.” De nieuwe single ligt volgens de voorzanger al klaar om te lanceren. Het streven is om een cd met vijf tot zes songs uit te brengen.

Eksempre betekent voorbeeld. De bandnaam ontstond tijdens een get together tussen de leden. “Er werden tijdens de meeting allerlei namen genoemd, toen kwam een lid met un kan gi wan voorbeeld, zo is de groepsnaam Eksempre geboren.” De formatie werd februari dit jaar opgericht en de leider is Jurmain ‘Jur’ Roethof. De andere leden zijn Maiki, Antjo, Eric en Lerco. Master Coety heeft een boodschap aan de jonge artiesten: “Wil je scoren dan moet je een eigen stijl creëren en niet zijn als iemand anders.”

| de ware tijd | Door: Redactie