• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuw hoofkantoor Surinaamse Brouwerij brengt medewerkers weer onder één dak

| de ware tijd | Door: Redactie

door Arjen Stikvoort

PARAMARIBO — Het duurde bijna twee jaren. Maar het nieuwe hoofdkantoor van de Surinaamse Brouwerij is sinds 1 augustus een feit. “Het was bloed, zweet en tranen, maar we zijn er!” Kijkt een trotste directeur Reinoud Ottervanger naar het hypermoderne gebouw, waar al het personeel weer onder één dak komt te zitten aan de Brouwerijweg 1. “Dat is makkelijker en efficiënter werken. Bovendien geeft het een veel betere samenwerking, sfeer en energie.”

Jarenlang zat een deel van de medewerkers in de dependence van de brouwerij aan de Ringweg. De corona gaf een flinke stagnatie in de bouw. De verschepingen

van de materialen lieten op zich wachten en ook moest er rekening worden gehouden met de lockdowns en de verscherpte veiligheidsmaatregelen. Maar het nieuwe onderkomen van de Surinaamse Brouwerij is een plaatje voor het oog. Het personeel komt aan haar trekken in de multifunctionele ruimte op de begane grond, “ waar de biertap natuurlijk niet mag ontbreken,” grapt Ottervanger.

“Het was bloed, zweet en tranen, maar we zijn er!’”

Dan zijn de drie verdiepingen verdeeld over een commerciële, waar onder andere de campagnes gemaakt worden en de financiële afdeling. Op de bovenste etage is een heuse vergaderzaal voor ruim tweehonderd man. En als klap op de vuurpijl is er een dakterras met uitgebreide bar waar de vrijdagmiddagborrel en andere meetings prima dienst zullen gaan doen.

Ottervanger heeft met zijn hard werkend team een tweede feestje te vieren. Want onlangs rolden ook de eerste blikjes ‘Heineken gebrouwen in Suriname’ van de band. In november volgen ook de flesjes met statiegeld op de markt.  Een goede of slechte economie, Ottervanger en zijn team houdt de blik altijd op de toekomst gericht. En duurzaamheid wordt daarbij niet uit het oog verloren.

“ Zo besparen we CO2 uitstoot doordat we nu zelf Heineken in Suriname brouwen. Water hoeft niet meer ingevoerd te worden, de duizenden bierflesjes hoeven niet meer overzee. Vanaf november introduceren we ook in Suriname gebrouwen Heineken in fles en zullen we, net zoals bij de Djogo, statiegeld op de flesjes heffen zodat die kunnen worden hergebruikt. Ook zal het plastic label worden vervangen door een print op het flesje. We gaan dus echt groen.”

| de ware tijd | Door: Redactie