• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NIET SOEKNANDAN MAAR BARNETT NIEUWE SECRETARIS-GENERAL CARICOM

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Carla Natalie Barnett is unaniem gekozen tot de 8e secretaris-generaal van de Caribische Gemeenschap (CARICOM). Het besluit is dinsdag genomen tijdens een virtuele zitting bijeenkomst van Caricom-staatshoofden.

De Surinaamse kandidaat Manorma Soeknandan ziet hiermee de topfunctie op het Caricom-secretariaat aan haar neus voorbijgaan. Zij werd voorgedragen door Suriname na enig lobbywerk van onder andere vrouwenorganisaties en niet-gouvernementele organisaties.

Barnett is de eerste vrouw en de eerste Belizaanse die deze functie zal vervullen. Zij komt op de plaats van Irwin LaRocque, die aan het einde is van zijn tweede ambtstermijn. Barnett zal op 15 augustus officieel het roer overnemen van LaRocque.

De nieuwbakken secretaris-generaal is in ieder geval geen lichtgewicht.

Haar laatste functie was vicevoorzitter van de senaat van Belize. Zij heeft in de regering van haar land ook diverse ministeriële functies bekleed. Zij was verder financieel secretaris van Belize en vicegouverneur van de Centrale Bank van Belize en vicepresident (Operations) van de Caribbean Development Bank (CDB).

Haar doctoraat in Sociale Wetenschappen behaalde zij aan de University of the West Indies, (UWI) Mona Campus in Jamaica. Zij heeft ook een Master of Science-graad in economie van de University of Western Ontario in Canada en een Bachelor of Science-graad in economie van de UWI.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie