• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Niet alle fecaliënbedrijven blij met nieuwe voorwaarden voor dumping

| ABCSuriname | Door: Redactie

Niet alle bedrijven die fecaliën dumpen in de Surinamerivier, zijn blij met de nieuwe voorwaarden die de overheid hiervoor gesteld heeft. Zo zegt Ernie Simons van SB Services, dat er SRD 250 wordt geïnd per dumping, ongeacht de grootte van de truck. Hij kan zich hier niet in terugvinden omdat de trucks verschillende groottes hebben.

Daarnaast zou het te betalen bedrag, besteedt moeten worden aan het creeeren van betere faciliteiten voor de bedrijven. Volgens Simons merkt hij daar niets van terug. Ook zou hij vaker de districtscommissaris willen spreken hierover, maar dat lukt hem niet. Simons zegt geen probleem te hebben

met het te betalen bedrag, maar ziet graag dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt aan de plek waar gedumpt wordt.

Onze nieuwsdienst benaderde districtscommissaris Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oost hierover. Hij zegt dat het tijd was om ordening te brengen. Echter, de Staat had daar geen middelen voor. Daarom is besloten om dit samen met de bedrijven te doen. Volgens de DC is een pilot-project gedraaid waarbij bedragen werden vastgesteld voor de bedrijven. Echter, de betaling daarvan geschiedde niet.

Uiteindelijk is besloten om SRD 250,- per truck te innen. Volgens de DC is dit een redelijk bedrag. In ruil daarvoor is er nu een permanente wachter op de plek en wordt de straat onderhouden. Goelaman roept bedrijven op, die het niet eens zijn met de maatregelen, om in dialoog met hem te treden.

| ABCSuriname | Door: Redactie