• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nederlandse onderwijsorganisatie vist in Surinaamse vijver

| suriname herald | Door: Redactie

Stichting Edunova, een in Nederland gevestigde onderwijsinstelling, zoekt via een oproep naar bevoegde en ervaren leerkrachten van het basisonderwijs in Suriname om in het voormalige moederland te werken. Dit vanwege een groot tekort aan bevoegde onderwijsgevenden in Nederland.

Personen die op dit aanbod wensen in te gaan moeten hun diploma's eerst laten waarmerken door de instantie Internationale Diploma Waardering (IDW). Ook komt er een opleiding Pedagogische Academie voor het Basis Onderwijs (Pabo) aan te pas om te kunnen werken in Nederland.

Geïnteresseerden dienen zich in Nederland in te schrijven op een voltijdse Hbo-school om de Pabo-opleiding te kunnen volgen. De kosten worden door de organisatie betaald. De stichting kan eventueel ook voor huisvesting zorgen. De vergoeding voor fulltime inzet bedraagt maandelijks 2677 euro, wat gelijk is aan SRD 64.400.

De organisatie biedt administratieve hulp aan, zodat belanghebbenden een succesvol bestaan overzee kunnen opbouwen. Bevoegde leerkrachten van het basisonderwijs kunnen hun gewaarmerkte diploma's, diplomawaardering en kopie van het paspoort opsturen.

Het schrijven van Edunova gaat sinds gisteren viraal op sociale media. Een zoektocht op het internet door Suriname Herald wijst uit dat het logo op de brief overeenkomt met het logo van de organisatie op internet. Voorts is het e-mailadres hetzelfde als wat de organisatie op haar bedrijfsprofiel heeft staan.

| suriname herald | Door: Redactie