• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NEDERLANDS BEDRIJFSLEVEN HUNKERT NAAR GUNSTIG  INVESTERINGSKLIMAAT IN SURINAME

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Foto: Tom de Bruijn, Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel 

“Ik zie voor de duurzame ontwikkeling van de Surinaamse economie veel mogelijkheden met name, in de landbouw- en de veeteelt sector. Vanouds een sterke sector in de Surinaamse economie. En natuurlijk ook het toerisme met name, ecotoerisme, biedt kansen en mogelijkheden voor samenwerking evenals op het gebeid van infrastructuur en natuurlijke duurzame energie en outsourcing.

Wij kunnen helpen om deze kansen beter in kaart te brengen en onze verder te ontwikkelen.” Dit zegt Tom de Bruijn, Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel over de investeringsmogelijkheden voor Suriname.

“Het is goed met elkaar eerlijk te zijn over de uitdagingen die er zijn, maar zeker ook om de kansen te benoemen en die te benutten, daar waar die aan de horizon al gloren. Laten we daarin juist ook kijken naar de kansen die geboden worden en die met beide handen aangrijpen”, zegt de minister op het tweede Surinaams-Nederlandse Business Forum. De eerste Surinaams-Nederlands Business Forum is vorig jaar gehouden, waarbij ondernemers ervaringen met elkaar hebben gedeeld. De Nederlandse minister omschrijft het tweede business forum als een ‘hele mooie vervolgstap, in de goed richting van een duurzame handelsrelatie.

Hij hoopt binnenkort naar Suriname af te kunnen reizen om zelf poolshoogte te nemen van hoe Suriname zakendoet, en hoe vanuit de Nederlandse overheid meer samenwerking kan worden gerealiseerd.

“De diversiteit van de deelnemende bedrijven geeft ook aan dat er een brede behoefte is om de mogelijkheden voor de handel en investeringen in en met Suriname te verkennen. En natuurlijk netwerken op elkaar te laten aansluiten. Een goed ondernemersklimaat in Suriname blijft cruciaal voor een duurzame handelsrelatie met de juiste randvoorwaarden. Suriname is daar dus inderdaad ook aan zet, en het is van groot belang dat we de kansen die geboden worden ook kunnen verzilveren. Er zijn kansen voor ondernemers om zaken te doen en te handelen, duurzaam, groen en inclusief.”

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie