• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nederland verlengt vliegverbod naar Suriname tot 1 april

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Nederland verlengt de vliegverboden die gelden voor vliegverkeer uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika (waaronder Suriname) met een maand. Dat heeft het demissionaire kabinet woensdag besloten, zo melden diverse Nederlandse media woensdagavond lokale tijd.

De vliegverboden zijn er om de import van nieuwe varianten van het coronavirus te bestrijden. Het kabinet introduceerde de vliegverboden medio januari vanwege de virusvarianten die in de desbetreffende landen waren aangetroffen. Zowel de Britse als de Zuid-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse varianten blijken besmettelijker dan het oorspronkelijke coronavirus. Het kabinet wilde de verspreiding van die virusmutaties met het vliegverbod tegengaan. Het Outbreak Management Team (OMT) stelt dat het nog steeds belangrijk is om reizigersstromen uit risicolanden ’tot een minimum te beperken’ zolang Nederland geen strenge quarantaineregels heeft. 

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laat weten, dat alleen het vliegverbod voor Kaapverdië vanaf donderdag zal worden opgeheven. Het kabinet adviseert iedereen nog steeds om niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Wie wel op het vliegtuig stapt moet zich twee keer laten testen. Later deze maand komt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) met een uitgewerkt plan voor een quarantaineplicht. Zodra dit plan in werking is worden de vliegverboden opgeheven, zo beloofde De Jonge eerder.

Van Nieuwenhuizen stipt daarnaast aan, dat de naleving van het huidige quarantainebeleid in Nederland onvoldoende is. ‘Daarom is het belangrijk om reizigersstromen, vooral naar landen waar de coronavirusvarianten circuleren, tot een minimum te beperken.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie