• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nederland: 24.590 positieve tests, hoogste aantal sinds het begin van de meting

| suriname herald | Door: Redactie

In Nederland zijn tot 10.00 uur vanmorgen (lokale tijd) 24.590 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 5997 meer dan gisteren en het is het hoogste aantal op één dag sinds het begin van de meting, ondanks de beperkingen die van kracht zijn.

Dit wil niet zeggen dat er niet eerder meer besmettingen waren op één dag. Aan het begin van de pandemie waren de cijfers namelijk lager, maar toen werd amper getest.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 17.478 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 41 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Bij het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM werden 39 overleden COVID-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 25 doden per dag, tegen 39 doden per dag een week eerder.

Vanaf 18 december mogen in Nederland alleen essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, open. De dienstverlening waaronder tankstations, apotheken, bibliotheken, rijscholen en advocaten gaat ook gewoon door. In de essentiële winkels geldt wel een mondkapjesplicht en een maximum aantal bezoekers van één persoon per vijf vierkante meter.

Niet-essentiële winkels en horeca moeten de deuren sluiten. Ook kappers, schoonheidsspecialisten, bioscopen, musea, theaters en concertzalen mogen gedurende de lockdown geen mensen ontvangen.

In Nederland geldt er ondanks het hoge aantal besmettingen geen avondklok.

NOS

| suriname herald | Door: Redactie