• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nederland: 23.789 nieuwe positieve tests, 50 sterfgevallen

| suriname herald | Door: Redactie

Bij het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM zijn vandaag 23.789 nieuwe positieve tests gemeld, een nieuw dagrecord. Ten opzichte van gisteren zijn er 785 positieve testen meer.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 22.417 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 32 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2535 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2540), van wie 505 op de IC (gisteren: 488), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

50 overleden COVID-patiënten
Bij het RIVM werden 50 overleden COVID-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 39 doden per dag, tegen 27 doden per dag een week eerder.

Corona-agressie
Ziekenhuispersoneel heeft steeds vaker te maken met geweld van patiënten en hun familieleden. Het Noordwest Ziekenhuis in de gemeente Alkmaar heeft daarom naast de eigen portiers en beveiliging drie extra beveiligingsmensen ingehuurd, meldt het Noordhollands Dagblad.

Voor beide ingangen worden binnenkort tenten geplaatst waar beveiligers de orde bewaken. Zo wil het ziekenhuis voorkomen dat er binnen de muren ruzies en discussies ontstaan wanneer te veel gasten tegelijkertijd bij een patiënt op bezoek willen of dat patiënten toch iemand meenemen naar een afspraak in het ziekenhuis.

De extra beveiligingsmaatregel zijn genomen op uitdrukkelijke wens van verpleegkundigen. Bij acute situaties in en rond het ziekenhuis kunnen ziekenhuismedewerkers een spoednummer bellen om de hulp van de beveiligers in te schakelen.

De afgelopen 24 uur is het coronavirus in alle 352 gemeenten in Nederland vastgesteld. Geen enkele gemeente bleef coronavrij. Dat is voor het eerst sinds het begin van de pandemie, meer dan 600 dagen geleden.

Nieuwe maatregelen
De Nederlandse regering houdt aanstaande vrijdag weer een persconferentie over de coronasituatie in het land en eventuele nieuwe maatregelen. Dat is een week eerder dan gepland. Minister Hugo de Jonge zei dat het beeld van de pandemie aanhoudend somber en zorgelijk is.

Hij wilde niet vooruitlopen op de maatregelen die vrijdag eventueel afgekondigd worden. "De rek is er totaal uit in de zorg en de rek is er totaal uit in de samenleving. Daarom moeten we nooit lichtvaardig doen over maatregelen, die altijd ergens pijn doen."

NOS

| suriname herald | Door: Redactie