• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP van Bouterse zal niet langer toezien hoe grote delen van het volk onderdrukt wordt en de armoede toeneemt

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Democratische Partij (NDP) zal niet langer toezien hoe grote delen van het volk onderdrukt wordt en de armoede toeneemt.

De Surinaamse politieke organisatie onder leiding van Desi Bouterse zegt dat de partij een activiteitenschema heeft uitgewerkt en zal nu tot actie overgaan.

Partijwoordvoerder Ricardo Panka zei in het weekend tijdens een online gelanceerd programma NDP On Air dat de partij, de NDP, het voortouw neemt, maar dat het desastreus beleid van de regering Santokhi de totale samenleving raakt.

De partij is van mening dat dit een nationale en partijpolitiek overstijgende zaak is en zal daarom een reeks van hearings houden met eigen structuren, relevante politieke partijen, de vakbeweging, maatschappelijke organisaties en eenieder die verandering wil.

“De NDP roept een ieder op om zich aan te sluiten en hun schouders onder dit werk te zetten. Dit is een opdracht naar de samenleving toe: wacht niet,” luidt de oproep van Panka.

“Het land heeft u nodig, laten wij langs de kantlijn staan en klagen. Wij weten dat et volk enorm lijdt onder het beleid van dit regiem. Alle beroepsgroepen en hosselaars zijn moe van de situatie.”

“De strijd om elke dag eten op tafel te zetten, wordt zwaarder en zwaarder voor de gezinnen en vooral de eenoudergezinnen met zuigelingen en schoolgaanden.”

“Het volk is reddeloos, terwijl er redding was beloofd. Uitzichtloos, terwijl zicht was op alles. Hulpeloos, terwijl er hulp zou komen vanuit de hele wereld: Nederland, Amerika, diasporakapitaal, fresh capital en richtingloos, terwijl zij de richting al hadden beloofd, zoals ze hadden gezegd.”

“De NDP heeft besloten om de strijd tegen dit regiem te intensiveren en op te voeren samen met u. Wij hebben de verantwoordelijkheid als grootste oppositiepartij met de meeste zetels om samen met u strijden. De NDP heeft het volk niet in de steek gelaten. De partij komt met een gepast antwoord.”

Panka roept de regering alvast op om te doen wat zij aan het volk heeft beloofd, onder meer de koers verlagen, de prijzen in de winkels en de benzineprijs verlagen.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie