• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP TWIJFELT AAN TOEZEGGING IDB ZONDER BETROKKENHEID IMF

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Voorlezen

Met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou er verlichting moeten komen in Suriname. Ook de ondersteuning van de Inter-American Development Bank met 500 miljoen US-Dollar is er één van.

De genomen ‘prior actions’ zouden erin moeten resulteren dat in juli van dit jaar het IMF de goedkeuring zou moeten geven aan de ‘Board-Level Agreement’. Deze zijn vanwege de schuldenherschikking met de schuldeisers van Suriname uitgebleven. “Een lid van het onderhandelingsteam, zoals hij zichzelf heeft aangekondigd, meneer Bousaid, zegt drie weken in een programma “Business Talk” in Nederland, die man heeft bevestigd dat het IMF-voorstel nog niet is gestuurd naar de Board. Dat betekent; somebody is lying”, zegt parlementariër Melvin Bouva, afgelopen zondag tijdens een “NDP On Air” programma van de Nationale Democratische Partij (NDP).

De regering had aangegeven, dat het voorstel reeds bij de board van het IMF ligt en er september een besluit zou worden genomen. Jim Bousaid, die deel uitmaakt van het onderhandelingsteam bevestigd volgens Bouva echter het tegendeel.

Ook heeft de regering aangegeven dat de 500 miljoen US-Dollar van de IDB zonder het IMF zal worden uitgevoerd. “Ik heb gesproken met een insider van IDB, en die zegt: mister Bouva, it won’t happen. En als u overtuigd bent dat het gaat gebeuren, ask your president”, zegt Bouva.

De NDP-parlementariër stelt dat president Chan Santokhi de waarheid zou moeten spreken en de samenleving duidelijk meedelen waaraan zij werkelijk toe is. “Wij zullen er alles aan moeten doen dat we de regering dwingen om te doen wat noodzakelijk is. En dat doen we in DNA als fractie-NDP. En dat doen we vanuit de partij. Dat doen ook bepaalde andere partijen en personen die begrijpen dat er iets gebeurt dat niet goed is in de samenleving”, stelt Bouva. “We leven om te overleven, en dat dwars door alle lagen van de samenleving”.

Bouva heeft echter geen woord gerept over de oorzaak van de grote financiële problemen waarin het land verkeerd, en wat de financiële erfenis is die door de NDP-regering is overgedragen aan de nieuwe regering. De NDP heeft het standpunt ingenomen dat er niet teruggekeken moet worden naar wat er tijdens de vorige regering, onder leiding van de NDP, heeft plaatsgevonden. De verkiezingsbelofte van de VHP is dat ‘w’o set’ en’, en wordt van de nieuwe regering dan ook verwacht dat zij de overgenomen financiële chaos opruimt.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie