• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP gaat acties vakbonden vanaf vandaag ondersteunen

| waterkant | Door: Redactie

De Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) heeft besloten om de acties van de vakbonden onder leiding van Ronald Hooghart en Michael Sallons te ondersteunen. Ze worden ondersteund door Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond en Rodney Cairo van de militaire vakbond.

In een interview geeft Ashwin Adhin aan dat de NDP nu fysiek de actie zal ondersteunen daar het land plat ligt. “Niemand komt meer uit bij de gezondheidszorg vallen er alleen maar doden. Verzekeringen stellen niets meer voor en mensen hebben niets meer te eten in dit land”, aldus Adhin.

De vakbonden hebben de regering een ultimatum tot woensdag

00:00u gegeven om de volgende zaken in orde te stellen: de USD-koers moet naar 7.52 SRD, brandstofprijs moet onder de 7.52 SRD per liter, betaalbaar maken van eerste levensbehoeften, het stopzetten van het IMF-programma, terugdraaien van de moordende nutstarieven, betaalbaar maken van het onderwijs, het garanderen van medische voorzieningen voor alle Surinamers, het ter beschikking stellen van bouwkavels voor studenten en woningzoekenden en gratis busvervoer voor studenten.

Verder moeten de ontslagen hoofdinspecteurs van politie, Raoul Hellings en Sergio Gentle in ere worden hersteld.

De regering heeft de tijd gekregen om uiterlijk woensdag 23 november 00.00u concreet inhoud te geven aan het gevraagde. Als de regering geen invulling hieraan geeft zullen de vakbonden ondersteund door de NDP donderdag 24 november de straat op gaan.

| waterkant | Door: Redactie