• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Natio oefent met 'locals' tegen Frans-Guyana

| de ware tijd | Door: Redactie

Natio oefent met 'locals' tegen Frans-Guyana

09/05/2022 08:06 - Stan Herewood

Bondscoach Stanley Menzo (l) en zijn assistenten Bryan Te Vrede en Roberto Gödeken (r) richten zich tijdens de League A van de Concacaf Nations League vooral op Jamaica. Foto: SVB  

PARAMARIBO - Suriname speelt als voorbereiding op de Concacaf Nations League-wedstrijden tegen Jamaica en Mexico met zijn lokale voetballers een oefenwedstrijd in en tegen Frans-Guyana. Een week daarvoor, op 15 mei, begint de selectie officieel de training.

Assistent-bondscoach Roberto Gödeken zegt dat alle diaspora spelers op 30 mei worden verwacht voor de wedstrijd van 4 juni tegen Jamaica in het Franklin Essed Stadion. Drie dagen daarna is de return op Jamaica, voordat de eerste reeks op 11 juni wordt afgesloten in en tegen Mexico.

Bondscoach Stanley Menzo wordt op 14 mei in Paramaribo verwacht. Eerder zei hij te zullen selecteren uit de beschikbare spelers die op dit moment het meest in aanmerking komen. Gödeken noemt het prestatieniveau in het Surinaamse voetbal laag en vreest dat, als het roer niet snel wordt omgegooid, dit verder zal dalen. "Wij spelen en trainen te weinig en de intensiteit is te laag. Spelers zijn nauwelijks bereid om meer te trainen, met als gevolg minder goede conditie. De lopende competities zijn zwak en de continuïteit laat te wensen over."

Gödeken denkt dat de profcompetitie waar de vooruitgang aan moet worden opgehangen, mede de oplossing zou kunnen zijn, maar wijst ook op de noodzaak van bewustwording. Hij vindt dat zowel de Surinaamse Voetbalbond als de clubs moet worden getransformeerd en beseft dat sommige bestuurders en invloedrijke eigenaars van clubs liever binnen een eigen machtsstructuur opereren. "Ik vind het jammer dat clubbestuurders zoveel geld uitgeven voor hun eigen glorie en sommige spelers uit eigen zak een extraatje geven."

Lees het volledige artikel in de Ware Tijd van maandag

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: Lessen niet geleerdMenzo bespreekt traject Nations League met SVBSuriname in pittige poule Nations LeagueCOMMENTAAR: OefenwedstrijdenSuriname verliest oefenpartij van Thailand Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie