• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Natio houdt trainingskamp in Amsterdam

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Bondscoach Aron Winter zal vanaf donderdag een trainingskamp opzetten voor de nationale voetbalselectie van Suriname, die zich voorbereidt op de Concacaf Gold Cup. Volgens het persmanagement van Natio wordt onder meer beoogd spelers die lang niet in actie zijn gekomen weer fit te krijgen, zodat zij optimaal kunnen presteren tijdens het toernooi.

Internationals die recent nog in actie zijn gekomen, zijn gevrijwaard van het kamp. Indien ze de eindselectie halen moeten ze zich op 11 juni aansluiten in de Verenigde Staten. Op 10 juni wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Voor vrijdag worden alvast veertien spelers verwacht in de Nederlandse hoofdstad

Amsterdam, met name de doelverdedigers Joey Roggeveen en Ishan Kort, Calvin Mac-Intosch, Navajo Bakboord, Roscello Vlijter, Dhoraso Klas, Joshua Sanches, Mitchell te Vrede, Yanic Wildschut, Daishawn Redan, Delvechio Blackson, Yahcuroo Roemer, Anfernee Dijksteel en Ridgeciano Haps.

Nieuw in dit gezelschap is Sanches. “We zijn verheugd om aan te kondigen dat Joshua Sanches nu gerechtigd is om te spelen voor Suriname. Zijn deelname aan het nationale team zal een belangrijke versterking zijn voor ons tijdens de Gold Cup”, meent het persmanagement.

De tweede groep spelers bestaat uit Damil Dankerlui, Fabian Sporkslede, Kenneth Paal, Danzell Gravenberch, Gleofilo Vlijter, Florian Jozefzoon en Diego Biseswar. Deze zeven internationals worden op 5 juni verwacht op het trainingskamp.

In de voorselectie, die op 17 mei bekend werd gemaakt door het persmanagement, zitten 36 voetballers. Los van de 21 internationals die op het trainingskamp moeten verschijnen, zijn nog erbij: Myenty Abena, Sheraldo Becker, Tjaronn Chery, Stefano Denswil, Ryan Donk, doelman Warner Hahn, Jeredy Hilterman, Sean Klaiber, Djevencio van der Kust, Kelvin Leerdam, Dion Malone, Shaquille Pinas, Luciano Slagveer, Kenneth Vermeer en Jamilhio Rigters van Robinhood, die de enige lokale spelers is binnen de groep.

| de ware tijd | Door: Redactie