• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Namenlijst van 10 kandidaat-minister heeft niks opgeleverd

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi Er is nog geen zicht op een nieuwe minister voor Financiën & Planning. President Chan Santokhi heeft tien namen gepresenteerd gekregen. Hij heeft de lijst afgewerkt, maar er is geen geschikte kandidaat gevonden. Er is onvoldoende belangstelling voor de functie.

Voorlopig neemt minister Albert Ramdin waar op het ministerie.

De tweede vervanger is zijn collega Silvano Tjong-Ahin. De president zei zondag in het programma Welingelichte Kringen van Radio ABC dat er diverse issues zijn bij de kandidaten die gepresenteerd zijn. Een deel heeft niet de Surinaamse nationaliteit en wil liever de nationaliteit behouden.

Een ander deel wil geen politieke functie,

omdat die beschadigend kan werken naar het gezin toe.

Uit de lijst van tien is er niemand uit de bus gekomen die Armand Achaibersing kan opvolgen. Santokhi zegt door te gaan tot er een geschikte kandidaat is gevonden. Vandaag heeft de president een bijeenkomst met de twee vervangers op Financiën & Planning en deskundigen.

De regeringsleider wil een goed zicht hebben over wie wat doet. Wie zal zich bezighouden met het Internationaal Monetair Fonds, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de schuldeisers, de nationale vraagstukken. Het land verkeert in een financiële crisis en Santokhi wil een 'window' hebben om op de hoogte te zijn van alle details. Hij wil een overzicht hebben van alle inkomsten en uitgaven.

| starnieuws | Door: Redactie