• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NAKS presenteert open audities voor theaterspektakel ‘De blankofficier’

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 9 december zal in de Botanische Tuin aan de Previenlaan in Paramaribo de feestelijke première plaats hebben van een nieuw theaterspektakel van NAKS: De blankofficier.

Op dit moment zijn op deze bijzondere locatie zes voorstellingen gepland. De audities zullen begin oktober plaats hebben in het gebouw van NAKS.

Het theaterstuk De blankofficier is gebaseerd op een verhaal uit 1840 geschreven door W.E.H. Winkels. De opzet krijgt echter een hedendaags jasje, zal dus van deze tijd zijn, met wervelende muziek en dans. Ook zal er in de voorstelling volop gezongen worden

. De uitbundige theatershow wordt uitgevoerd door

vijf vrouwen en vijf mannen, aangevuld met een klein orkest. Makers zijn regisseur Hans van Hechten en acteur Maikel van Hetten. Beiden hebben hun sporen verdiend in het theater, zowel in Nederland als in Suriname. De blankofficier is een samenwerkingsproject tussen NAKS en de Nederlandse Stichting Vlechtwerk.

Audities zullen worden gehouden op:

1. Donderdag 6 oktober om 18 uur. Eerste kennismaking. 2. Zaterdag 8 oktober om 14 uur. In de vorm van een theaterworkshop. 3. En op zondag 9 oktober om 16 uur. Voor een afrondend gesprek. Plaats: het centrum van NAKS. Adres: J.R. Thomsonstraat 8, Paramaribo.

Deze productie zou niet tot stand zijn gekomen zonder financiële ondersteuning van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname.

Geïnteresseerden kunnen zich vóór 5 oktober aanmelden bij Darell Geldorp van NAKS via +597-8767765 of per mail [email protected] Er is een speciaal aanmeldformulier ontwikkeld dat aan belangstellenden verstrekt zal worden voor invulling.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie