• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NA VALSE START: BAGGEREN SURINAMERIVIER KAN EINDELIJK BEGINNEN

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Het baggeren van de Surinamerivier komt eindelijk van de grond.

Het project werd groots aangekondigd door de vorige regering, met als hoogtepunt het startsein van de werkzaamheden in maart 2020. Van baggeren is er echter niets van terechtgekomen, maar wel een schadeclaim van ettelijke miljoenen ingediend door de Chinese baggeraar. De opdracht is nu toegewezen aan de Nederlandse baggermaatschappijen Royal Boskalis Westminster NV in consortium met Baggerbedrijf de Boer-Dutch Dredging. De contracten zijn maandag op het ministerie van Openbare Werken (OW) getekend.

“Het bedrag is voorlopig totaal, voor de eerste fase van twee jaar, op 11 miljoen US-Dollars. Dat zat ook dichtbij onze begroting. En we gaan heel spoedig weer om de tafel zitten met de hele sector om te kijken hoe we versneld naar de next-step kunnen gaan”, zegt OW-minister, Riad Nurmohamed.

De Capital Dredging kost de Staat ongeveer 7,2 miljoen USD, en de Maintenance Dredging is op basis van lumpsum 2, 2 miljoen per jaar voor de duur van twee jaren.

Er zal gebaggerd worden in de vaargeul van de Surinamerivier over een strekking van 68 kilometer, vanaf de Exclusieve Economische Zone (EEZ) en net voorbij Waterland, in vier trajecten. De diepte die de vaargeul zal krijgen is -4,5 meter Chart Datum (CD) of -5,78 meter NSP, en een bodembreedte tussen de 70 en 90 meter. “En de hoeveelheden die gebaggerd zullen worden is 420 duizend kubieke meter”, zegt Satish Mohan. Hij is onderdirecteur van het Onderdirectoraat Natte Civiel Technische Werken.

Het tweede project regardeert onderhoud van de vaargeul voor een periode van twee jaar. De aannemers zullen ervoor garant moeten staan dat de diepte die in het bestek is aangegeven, wordt gehaald. Er is een vaste prijs vastgesteld, ongeacht hoeveel er wel of niet wordt gebaggerd.

“Alle baggerspecie dat uit het project komt, moet dan afgevoerd worden richting de Atlantische Oceaan, en dan in de diepere delen, in de sectie 0 tot 15 kilometer. Voorheen was dat in de sectie 20 tot 30 kilometer”, zegt Mohan. “Zodat de aannemer ook sneller, ook bij laagwater, zijn bagger kan afvoeren, want dat was een obstakel bij het vorig project.”

Het langst werd onderhandeld over financiering van het project.

De aannemer zal dit project tot maximaal één jaar moeten voorfinancieren. De betaling van dit project geschiedt op basis van de vergoeding voor gebruik van de vaargeul. Wanneer de vaargeuldiepte van -4,5 meter CD gehaald is, kan de MAS starten met het innen van die vergoeding voor gebruik, en kan de aannemer voor de voorfinanciering terugbetaald worden. De scheepvaartbedrijven zullen USD 6,25 per ton aan vracht moeten betalen. “Om te zorgen dat de middelen niet anders worden aangewend, is er een speciale overeenkomst tussen de MAS en de Hakrinbank, waarbij de middelen daar worden gestort en alleen ten behoeve van het baggerproject beschikbaar zijn”, aldus Mohan.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie