• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Na 4 dagen loslaten koers rust terug op valutamarkt

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Armand Achaibersing van Financien en Planning is blij met de rust die nu is ontstaan op het koersenfront.

Dat is wat de regering en de deskundigen een hele poos hebben geprobeerd te doen. Vanaf 7 juni is de koers vrijgelaten en is het zich gaan stabiliseren. Als de koers omlaag kan is het aardig meegenomen. ‘’Ik denk dat iedereen snakt naar stabiliteit’’.

Stabiliteit is nodig om van daaruit verder te groeien. De bewindsman zei tijdens een regeringspersconferentie, dat de afgelopen maanden maatregelen zijn getroffen door de regering. De meningen zijn ook verdeeld over het moment waarop de koers vrijgelaten moest worden.

Minister Achaibersing is van mening dat onder meer de maatschappelijke geldhoeveelheid eerst in balans moest worden gebracht. Een eerder moment als deze week vond de bewindsman niet gunstig.

Mochten de ontwikkelingen op het koersenfront onrustig worden, zal de overheid niet schromen om een interventie te plegen.

Met het vrijlaten van de koers is er naar zeggen van de minister geen reden voor prijsaanpassingen. Dat de douanekoers bijgesteld wordt kan wel enige invloed hebben, maar op essentiële- en basisgoederen mag dat niet het geval zijn, omdat daarop geen invoerrechten geheven worden, verzekerde hij.

Sedert het vrijlaten van de koers aan het begin van deze week wordt de US dollar opgekocht voor SRD 20,932 en verkocht voor SRD 21,086.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie