• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“A moni no de”, zegt districtscommissaris Joden

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

Tot op dit moment zijn de ondernemers die zorgen voor het ophalen van vuil in het district Para niet uitbetaald. Het districtscommissariaat van Para heeft geen geld, omdat het ministerie van Financiën en Planning de gelden daarvoor niet heeft vrijgemaakt. Dit zegt districtscommissaris (dc) Marlene Joden van Para.

Het is al langer dan een jaar dat de ondernemers niet zijn uitbetaald. De burgermoeder wil het district graag weer schoon en mooi hebben. Ze heeft ondanks de moeilijke situatie in het district, toch een ondernemer bereid gevonden om het commissariaat te helpen met het ophalen van het huisvuil en het schoonmaken van bermen en scholen in Para-Oost. Foto: Suriname Herald

De dc blijft hopen op ondersteuning van de ondernemers om het district schoon te houden. Ze vraagt de samenleving om wat geduld. Zolang er geen geld is, kan zij geen andere projecten uitvoeren in het district. De troep die achterblijft, kan heel wat ziektes veroorzaken in de kinderrijke buurten van Para. Vandaar dat de burgermoeder van Para zich inspant om het district schoon te houden.

Enkele weken geleden had Joden ook al gesprekken gevoerd met de Stuurgroep Para Recreatieoorden, die zelf ondernemers heeft aangetrokken om het vuil op te halen.

De burgermoeder zal blijven vragen om ondersteuning van de samenleving. Ze zegt het beste voor te hebben met het district.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie