• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Moederdag combineren met hulp voor dieren

| de ware tijd | Door: Redactie

Moederdag combineren met hulp voor dieren

08/05/2022 08:08 - Arjen Stikvoort

Stichting Dierenbescherming Suriname was na drie jaar terug om 'Moederdag taartjes' te verkopen ten gunste van de dieren in het dierenasiel.  

PARAMARIBO - "Ik vind het geweldig dat ze er weer staan, nadat het de laatste drie jaar tijdens Covid-19 helaas niet kon. Het is goed dat ze hiermee weer wat geld ophalen voor de dieren. Ik houd van dieren en honden, maar mijn huisvesting laat het helaas niet toe." Jennifer, die iets voor zichzelf uitzoekt, was zaterdag op het parkeerterrein van Choi's Noord, waar de stichting Dierenbescherming Suriname haar 'Moederdag taarten' verkocht.

Daags vóór Moederdag was er een grote aanloop bij de 'Say it with Cake & Cookies'-actie, waar burgers na drie jaar Covid-19 weer taartjes, viadoe, koekjes en allerlei ander lekkernij konden kopen voor moeder de vrouw. Maar ook dieren zullen profiteren van deze verkoopdag. De opbrengst komt namelijk ten goede van de dieren in het dierenasiel.

Aruna Mungra, secretaris van de stichting Dierenbescherming Suriname, zegt dat de verkoopdag altijd een groot succes is. Ook met Kerst zal de organisatie er staan. De vrijwillgers helpen daarbij een handje mee. Met de opbrengst wordt onder meer voer gekocht, maar wordt er ook geld gereserveerd voor onderhoud van de verblijven, schoonmaak van het terrein en verzorgingsmiddelen en medicijnen voor de dieren.

Mungra merkt op dat, mede door de zware economische tijd, de reguliere donaties uitblijven. "De stichting heeft het vrij zwaar. Er wordt minder gereageerd op de oproepen om te doneren." Maar ook anderzijds zijn de financiële perikelen merkbaar. "We merken het als we meldingen krijgen om uit te rijden met de dierenambulance. Aan alles hangt een prijskaartje. Ook het waardig afscheid nemen van een huisdier is duurder geworden, omdat de verbrandingsinstallatie op diesel draait." Goede verkoop

Op de Moederdag-verkoopdag werd er goed gereageerd op social media. Taarten, cupcakes en koekjes werden gebakken door mensen die op deze manier de stichting een riem onder het hart wilden steken. Alles werd thuis gebakken en aangeboden, waarna het stichtingsbestuur de lekkernijen verkocht.

Thijs kwam samen met zijn vrouw Faridi naar de stand. "Het dierenasiel doet verschrikkelijk goed werk. Daarbij wil ik graag mijn steentje bijdragen en het dierenleed helpen verzachten. We hebben een klein taartje gekocht ter ondersteuning van de dieren en natuurlijk voor Moederdag. Dan slaan we twee vliegen in een klap."

Het echtpaar heeft een warm hart voor de dieren. Zelf houden ze vogels, honden, vissen. "We hebben een kleine dierentuin thuis", lacht Faridi. Ze vindt het een enorm goed initiatief, omdat zeker in deze zware tijden dieren vaak worden vergeten. "Ze krijgen niet de liefde die ze behoren te verdienen", benadrukt Faridi.

Thijs, die opmerkt dat het aantal zwerfhonden steeds ergere vormen aanneemt, vindt dat mensen veel meer uit zichzelf moeten doneren aan de stichting Dierenbescherming Suriname. "Daar hoeft niet speciaal een actie aan worden gekoppeld."

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOLUMN: Moederdag‘Je moeder is meer dan goud waard’ Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie