• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Ramadhin betreurt verkeerd overbrengen vaccinatieboodschap

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid betreurt het dat mensen de boodschap van vaccineren verkeerd overbrengen naar de samenleving toe. “Vaccinatie is een wetenschap en heeft niets te maken met experimenten. De vaccinatie biedt degelijk bescherming tegen COVID-19, zodat je de ziekte niet oploopt. Laat je vaccineren en voorkom besmettingen,” is de oproep van de minister van Volksgezondheid.

De bewindsman heeft samen met zijn collega’s Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, gisteren de vaccinatiecampagne bij Krama’s Place in Tamanredjo bezocht. Volgens de bewindsman zijn er een aantal jongeren op de Intensive Care Units in de verschillende ziekenhuizen opgenomen.

Over de opkomst bij het vaccinatiepunt is de minister zeer tevreden. Hij hoopt dat mensen bewuster worden en zich laten vaccineren. Hij gaf als voorstel mee dat Krama’s Place zeer geschikt is voor een drive-thru en hoopt dat het idee misschien meegenomen kan worden. Zijn collega’s hebben ook het belang van de COVID-19-vaccinatie benadrukt. Minister Ramsaran, die zelf van Commewijne is, hoopt dat het hele district gebruikmaakt van de gelegenheid om zich te laten inenten.

Om de COVID-19-pandemie te helpen indammen, hebben burgers van het district Commewijne en omgeving de mogelijkheid gehad zich tegen het COVID-19-virus te laten vaccineren. Een medisch team tezamen met een groep vrijwilligers, de districtsraads- en ressortraadsleden en de bestuursdienst van het commissariaat Commewijne hebben zich ingezet om de grote groep burgers, die massaal gehoor gegeven heeft aan deze oproep, te helpen opvangen, begeleiden, registreren vaccineren en observeren.

De oproep is dat jong en oud gebruik kunnen maken van deze gelegenheid. Al in de vroege ochtend begaven mensen zich naar de plek om zich te vaccineren. De districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, is tevreden over de opkomst. Volgens hem waren rond half 11 meer dan zeshonderd burgers ingeënt.

“We hebben al een campagne gevoerd in Meerzorg, waarbij we ongeveer 5000 mensen hebben gevaccineerd,” zegt de dc. Voor personen die geen vervoer hadden was er vervoer ingezet.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie