• maandag 15 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Mac Andrew hecht veel waarde aan ‘lifelong learning’

| dagblad suriname | Door: Redactie

Minister Steven Mac Andrew van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken nam in april van dit jaar het roer over van minister Reshma Kuldipsingh. Sinds zijn aantreden valt op te merken, dat de minister heel veel aandacht heeft besteed aan trainingen voor jongeren, die hen in staat moet stellen om zelfvoorzienend te zijn. Op maandag 1 augustus werd bijvoorbeeld het startsein gegeven van de training ‘Basis Textiele Werkvormen’ voor 20 scholierenmoeders. 

Aan de minister werd gevraagd waarom hij zich gedreven voelt om vooral met jongeren bezig te zijn.

Hierop zegt Mac Andrew: “Ik ga uit van de leus van de sustainable development goals, namelijk ‘leave no one behind’ (laat niemand achter). Ik ben altijd van mening geweest, dat het beste wat je voor een persoon kan doen, het aanleren van vaardigheden is, omdat dit iets blijvends is en niet tijdelijk. Voorts hecht ik persoonlijk ook veel waarde aan ‘lifelong learning’, omdat de wereld continu aan het veranderen is. Jongeren moeten gevormd worden en trainingen en opleidingen zijn daartoe uitermate geschikt voor, zeker als ze ook nog meerwaarde hebben voor de arbeidsmarkt.”

Verder zegt de minister, dat de verzorgende trainingen, jongeren in staat stellen om aan de slag te gaan als werknemer of ondernemer. Momenteel is het ministerie meer bezig met vakscholing.

Binnenkort wil het ministerie ook een training ‘burgerschap’ gaan verzorgen, zegt Mac Andrew.

SK

| dagblad suriname | Door: Redactie