• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Levens gaat drie jaar actieve rol vervullen in onderwijsbeleid OAS

| dagblad suriname | Door: Redactie

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zal de komende drie jaar een zeer belangrijke rol vervullen in het onderwijsbeleid van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De minister heeft zeven jaar geleden een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Inter-Amerikaanse Agenda voor Onderwijs voor de OAS-lidlanden. Deze agenda werd op de vergadering van ministers van Onderwijs van de 34 OAS-lidlanden 10 en 11 november verder uitgewerkt tijdens de 11e Inter-Amerikaanse bijeenkomst van minister van Onderwijs.  

In de komende periode zal de focus blijven op kwaliteitsverbetering van de onderwijsvernieuwing in de Amerika’s en de strijd tegen de

gevolgen van Covid-19. Duizenden kinderen zijn niet teruggekomen naar school toen de scholen weer open gingen na Covid-19. Hoewel Suriname erin geslaagd is zijn kinderen en studenten zoveel mogelijk vast te houden in het onderwijssysteem, is er nog heel veel werk te verzetten. 

Suriname denkt mee met bijvoorbeeld Jamaica, waar 175.000 kinderen niet terugkeerden op school. Dat is 25 procent van hun schoolpopulatie. De consequentie zou een spiraal omlaag richting verhoogde criminaliteit kunnen betekenen. Dat is nu in Haïti het geval, waar scholen opnieuw gesloten zijn vanwege toenemende criminaliteit. 

De actieve ministers van Onderwijs op deze vergadering waren de ministers van onder andere Argentinië, Ecuador, VS, Costa Rica, St. Lucia, Colombia en Peru, 

Minister Levens zal de OAS de komende jaren helpen om de agenda verder vorm te geven met behulp van tussentijdse OAS-ministers vergaderingen en werkgroepen.

| dagblad suriname | Door: Redactie