• zondag 14 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Milieuactivisten in Suriname protesteren tegen komst Bolsonaro

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Milieuactivisten in Suriname zullen vandaag protesteren in de binnenstad van Paramaribo tegen de komst van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

“Deze racist en vernietiger van de Amazone komt hier om over projecten “Arco Norte” te praten die de nekslag zullen betekenen voor de longen van de Aarde,” zegt milieuactivist Erlan Sleur.

“Toon solidariteit met de inheemsen in Brazilië wiens landenrechten door de regering Bolsonaro worden vertrapt. Moorden op inheemse leiders zijn toegenomen en worden niet bestraft. FORA BOLSONARO. STOP BOLSONARO,” aldus Sleur op zijn Facebookpagina.

Volgens Sleur wordt het project Arco Norte een nog grotere ramp voor de Amazone. President Bolsonaro die al vele beslissingen heeft genomen die funest zijn voor de Amazone en de inheemsen wil het project Arco Norte om meer toegang te krijgen tot havens in het noorden van Brazilië doordrukken.

Hiervoor heeft hij ook de landen Guyana, Suriname en Frans-Guyana op het oog om wegen door te trekken. Deze projecten zouden de nekslag betekenen voor het Amazone regenwoud en alles en iedereen die daar woont.

“De Surinaamse regering die met veel tamtam de komst van deze internationale paria aankondigt, begrijpt blijkbaar niet dat dit project Arco Norte voor Suriname een ramp zal betekenen. Wij lusten Bolsonaro niet in Suriname, minister Ramdin, ga eerst je huiswerk maken alvorens je met allerlei fanfare je projecten en agenda aankondigt, zoals je blunders met HPSG en Dubai-expo,” aldus Sleur.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie