• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Menzo gepresenteerd: “Ik ben hier voor algeheel Surinaams voetbal”

| suriname herald | Door: Redactie

Stanley Menzo straalt van blijdschap, terwijl hij uitlegt wat het voor hem betekent om bondscoach van het nationale voetbalelftal van Suriname te zijn. “Mijn vaderland op voetbalgebied vertegenwoordigen is een droom die uitkomt,” reageerde hij tegenover de media tijdens zijn presentatie in het Owru Cul-gebouw.

Menzo volgt Dean Gorré op die eind juli vorig jaar door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) werd bedankt. Met zijn voorganger heeft hij bewust geen contact opgezocht. Dat heeft vooral te maken met de ruis rondom het ontslag van Gorré. “Met alle respect naar Dean, maar de situatie was te negatief. Ik wil het liefst met iets positiefs beginnen.”

De nieuwbakken bondscoach wil zich vooral richten op de toekomst en daarbij is niet alleen het nationale elftal belangrijk. “Ik ben hier niet alleen voor Natio, maar voor het algehele Surinaams voetbal. Ik ga samenwerken met de technisch directeur en anderen en hoop bij te dragen aan de algemene ontwikkeling van ons voetbal in het bijzonder de ontwikkeling van Natio.”

Menzo mag meteen aan de bak. Komende week en de week daarop staat namelijk een oefentoernooi gepland met Barbados (28 januari) en Guyana (1 februari). De oefenmeester ging ook in op hoe de selectie voor die duels eruit zal zien. Ook onder zijn bewind zullen diasporavoetballers cruciaal zijn voor het succes van Natio. 

Diasporaspelers
Een negental dat onder Gorré gediend heeft, zal als alles goed zit ook van de partij zijn tegen Barbados en Guyana. Het gaat om doelmannen Warner Hahn en Ishan Kort, verdedigers Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Myenti Abena, Damil Dankerlui en Dion Malone en middenvelder Ryan Koolwijk. Het is de bedoeling dat zij dit weekend in Suriname arriveren. 

Zaterdag start Menzo de trainingen met de lokale spelers. De coach belooft dat die ook hun kansen zullen krijgen in Natio, maar vooral de beste spelers zullen voor de wedstrijden geselecteerd worden. “Als we naar een toernooi gaan wil ik de beste spelers en als twintig daarvan diasporaspelers zijn, dan wil ik die. Tegelijk is het ook mijn taak om het niveau van de lokale spelers omhoog te trekken, maar dat ligt ook aan hun.”

Ondertussen wordt ook gewerkt aan het aantrekken van meer diasporavoetballers. Voor Menzo is dat belangrijk, omdat er een moment komt waar spelers uit de huidige groep vanwege onder andere hun leeftijd niet meer hun oude niveau zullen halen. 

Namens de SVB legt Brian Tevreden van de Tevreden Group de contacten met de diasporavoetballers. Hij laat weten dat momenteel de zaken van een zestal nieuwe diasporaspelers in orde gemaakt worden, zodat ze ook voor Natio kunnen uitkomen. “Namen kan ik nu nog niet prijsgeven, omdat hun zaken nog niet helemaal in orde zijn maar de groep wordt steeds groter,” laat hij weten.

Ondertussen krijgt ook de technische staf vorm. Roberto Gödeken wordt de assistent van Menzo. Gödeken, die van 2013 tot en met 2015 zelf ook interim-bondscoach is geweest, kijkt enthousiast uit naar de samenwerking met de nieuwe bondscoach. 

“Als je een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van het voetbal moet je niet aan de kant staan. Het was daarom niet moeilijk voor mij om mijn jawoord te geven aan de SVB om assistent te worden. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om te leren van Stanley en daardoor ook zelf te groeien als coach.”

| suriname herald | Door: Redactie