• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Meer immigratieposten nodig voor grenscontrole Marowijnerivier’

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

‘Meer immigratieposten nodig voor grenscontrole Marowijnerivier’

12/10/2021 05:59 - (Bewerkt persbericht)

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De grenscontroles op de Marowijnerivier dienen te worden geoptimaliseerd. Dit om de spreiding van covid-19 tegen te gaan. Er is nu één immigratiepost langs de Marowijnerivier met manschappen van het Nationaal Leger die het doen met beperkte middelen, zei minister Krishna Mathoera vrijdag bij de afsluiting van de civiel-militaire operatie in Albina.

"We moeten de mensen bewuster maken om zich te laten inenten, dat is de enige oplossing. We hebben maar één immigratiepunt hier. We verwachten niet dat mensen van Stoelmanseiland helemaal naar Marowijne komen om via de immigratiepost te gaan. Dat gaat niet gebeuren", schets de minister het beeld tegenover de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Dagelijks varen passagiersboten continu vanuit verschillende plekken van en naar Frans-Guyana. Er dienen op meerdere locatie immigratieposten komen. "U ziet zelf hoeveel boten op en neer gaan. Ik denk dat we daar mensen bewuster moeten maken. Het is een heel ander soort grens", zei de minister tegenover journalisten. "We hebben één boot en proberen zoveel mogelijk te surveilleren. Ook samen met de Fransen patrouilles te doen, maar het gaat niet lukken om met één boot alles te beheersen en te controleren."

Voor wat betreft Suriname onderstreept Mathoera dat er meerdere immigratieposten opgezet dienen te worden langs de gehele Marowijnerivier. Deze zijn heel erg kostbaar om op te zetten, vooral als het gaat om huisvesting, onderhoud en beheerskosten. De defensieminister merkt op dat het een heel aparte vraagstuk is dat integraal bekeken moet worden.

  Tweet  Gerelateerde artikelenBewoners Albina schrikken van militair vertoon Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie