• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mediaprogramma's om Herstelplan behapbaar te maken

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Mediaprogramma's om Herstelplan behapbaar te maken

14/05/2021 18:37 - Euritha Tjan A Way

CDS-directeur Alven Roosveld (r) in een Covid-19-meeting met diverse ministers. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Er worden deze week enkele mediaprogramma's ontwikkeld met informatie over de samenwerking tussen Suriname en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die producties moeten ondersteunend werken naar de informatie die het ministerie van Financiën en Planning zelf uitgeeft over dit onderwerp. Dat bevestigt Alven Roosveld, directeur van de Communicatiedienst Suriname (CDS) die ook het initiatief heeft genomen tot het maken van de programma's.

"In Lanti Koranti die nu al vaker op de beeldbuis is, wi e broko a sani na pikin moni keba. We vertalen dit programma in vijf andere talen en daarin wordt ook het één en ander over de actuele situatie met IMF door gecommuniceerd. Daarnaast komen deze week bij: Fa a sani e seti, dat specifiek gericht is op IMF, Leri fu sabi waarin we vragen halen bij de mensen op de straat over IMF en daar antwoorden op geven en ook nog een programma waarin we met tieners gaan praten met de ministers over IMF. Dit omdat ik ervan uitga dat als die het zodanig kan uitleggen dat die doelgroep het begrijpt, dat Moesje dat ook zal begrijpen", zegt Roosveld.

Hij benadrukt dat het niet de taak is van de CDS om de informatie met betrekking tot IMF te communiceren aan het publiek. "Dat is de taak van de communicatie-unit van het ministerie van Financiën en Planning. Maar omdat wij verantwoordelijk zijn voor de holistische communicatie van de gehele regering, en wij de infrastructuur al hebben, spelen we in op een hiaat die wij geconstateerd hebben", zegt Roosveld.

  Tweet  Gerelateerde artikelenRegering zet traject met vakbonden uit'Regering gooit crisis- en herstelplan overboord'SFB pleit voor herstel functie belastingheffingBedrijfsleven: Crisisplan Santokhi is kopie van herstelplan BouterseVES: 'Crisis- en Herstelplan goede aanzet herstel economie' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie