• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mediaman Mones Nazarali gaat de politiek in

| waterkant | Door: Redactie

De Nickeriaanse mediaman Mones Nazarali gaat de politiek in. Nazarali zegt dat hij in de loop der tijd zal bekendmaken welke partij hij gaat ondersteunen. Het ligt in de bedoeling dat hij bij de komende verkiezingen DNA-kandidaat van het rijstdistrict zal zijn.

De mediaman zegt dat hij de stap naar de politiek maakt omdat hij van daaruit meer kan betekenen voor de Surinaamse samenleving. “Via mijn medianetwerk en Stichting Noodkreet Nickerie waar ik voorzitter van ben, help ik al dagelijks tal van personen, maar met mijn aanwezigheid in de politiek kan ik zaken beter en sneller aanpakken en/of realiseren. Mones voor de kleine Nicker man”.

Nazarali die ook beheerder is van mediaplatform Action Nieuws Suriname, kwam begin mei uitgebreid in het nieuws omdat hij werd aangehouden en ingesloten. Dit vanwege belediging en valselijke verdenking van twee hooggeplaatste politiefunctionarissen in Nickerie.

Nazarali werd op 3 mei wegens belediging van twee politiefunctionarissen, te weten de regiocommandant van West commissaris Hemantkoemar Sardjoe en gewestelijke politiecommandant hoofdinspecteur Daphne Lieveld, in verzekering gesteld. Behalve belediging werd hij ook verdacht van valselijke verdenking, lasterlijke aanklacht en verstoring van de openbare orde. 

De mediaman had daags voor zijn aanhouding zijn mening geuit over de boete van SRD 120.000, die vijf vissers moesten betalen, omdat ze tilapia hadden gevangen voor eigen gebruik in Bigi Pan. Hij vond de boete te hoog voor het delict. Volgens hem meet regiocommandant Sardjoe met twee maten en heeft hij de kleine man opzettelijk gedupeerd. Ook zou Nazarali hebben gezegd, dat Sardjoe en Lieveld gratis inkopen doen bij verschillende supermarkten in Nickerie.

Tijdens het gehouden protest van de padieboeren bij de Henarbrug had Nazarali ook diverse opmerkingen gemaakt over onregelmatigheden, die plaatsvinden in het district, waarbij politiefunctionarissen, in dit geval Sardjoe, contact onderhoud met de onderwereld.

De regiocommandant had de mediaman hiervoor zeer kwalijk genomen en hem aangeklaagd dat hij zijn goede naam en eer door het slijk heeft gehaald. Nazarali werd twee dagen na zijn aanhouding in vrijheid gesteld. Hij werd voorgeleid bij de officier van justitie die het besluit had genomen om hem vrij te laten.

| waterkant | Door: Redactie