• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Matig Juventus houdt ondanks nederlaag bij FC Porto perspectief

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Juventus heeft woensdag een pijnlijke nederlaag geleden in achtste finales van de Champions League.

De ploeg van Andrea Pirlo kwam op bezoek bij FC Porto ontzettend slecht voor de dag, maar mocht door een late treffer van Federico Chiesa niet eens klagen over het perspectief dat het nog heeft voor de return na de uiteindelijke 2-1 nederlaag in Portugal.

Na de Champions League-loting is er altijd een aantal dubbele ontmoetingen waar je op voorhand de ploeg die doorgaat, al aankruist. Het tweeluik tussen FC Porto en Juventus was er zo'n eentje, waarbij het kruisje uiteraard normaliter achter de Italiaanse grootmacht komt te staan. Maar woensdagavond leek het wel alsof de Oude Dame – bij wie Matthijs de Ligt een basisplaats had – dat idee zélf op voorhand ook had.

Die nonchalante houding kwam Juve meteen duur te staan, want na goed zestig seconden speelde Rodrigo Bentancur een onbegrijpelijke terugspeelbal naar zijn keeper, die onderschept werd door Taremi, die met een sliding de score kon openen namens FC Porto. En alsof de hele eerste helft – waarin Giorgio Chiellini met een blessure uitviel – niet gespeeld was en Juventus niet op achterstand stond, verliep de start van het tweede bedrijf vrijwel identiek. Opnieuw oogde de Italiaanse ploeg namelijik niet scherp en kreeg het direct een goal om de oren: ditmaal was Moussa Marega het eindstation van een prima Portugese aanval.

Ondanks de 2-0 achterstand gingen de alarmbellen niet af bij de onzichtbare Cristiano Ronaldo en consorten: via speldenprikjes was FC Porto was de derde goal voor het elftal van Pepe veel dichterbij dan de oh-zo-belangrijke uitgoal van Juventus, dat het in de Serie A ook al zo moeilijk heeft. Na deze volgende domper zal de kritiek op Pirlo immer doen toenemen.

Zonder het inbrengen van Paulo Dybala kwam de belangrijke uittreffer er alsnog: uit een prima voorzet van Adrien Rabiot werkte Chiesa in de verre hoek binnen (2-1). Een levensader voor Juventus, dat het desondanks moeilijk krijgt: voor de goal van Chiesa hield FC Porto vijfmaal op rij de nul in het miljardenbal. Alleen in de eerste groepswedstrijd in de Champions League dit seizoen moest men een tegentreffer incasseren. Juventus moet er in de return in elk geval één zien te maken wil het niet stranden in de achtste finales van het miljardenbal.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie