• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Mark Zuckerberg verwacht dat metaversie Facebook honderden miljarden aan inkomsten zal genereren

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Mark Zuckerberg heeft eerder deze week gezegd dat zijn bedrijf Meta druk bezig is met een besturingssysteem die de metaversie van Facebook mogelijk zal maken, waarvan wordt verwacht dat die tegen het einde van het decennium honderden miljarden aan inkomsten zal genereren.

Meta onderging in de tweede helft van 2021 een naamsverandering. Het bedrijf wil gezien worden als een metaverse-bedrijf in plaats van een sociaalmediumbedrijf.

Meta ziet het metaverse als een gedeelde online wereld, waar sociale media, spellen, werk en webwinkels samenkomen.

In de metaversie kunnen gebruikers hun woning namaken in virtual reality en hun uitzicht aanpassen, of juist een geheel verzonnen virtuele woonruimte bouwen. Ook kunnen mensen zelf bepalen hoe ze er in het metaverse uitzien: als zichzelf of bijvoorbeeld als robot of alien.

In de metaverse van Facebook kun je met vrienden of collega’s afspreken om te praten of te vergaderen, terwijl het lijkt alsof je bij elkaar in een ruimte bent. Ook kun je concerten bezoeken en spelletjes spelen.

Het metaverse moet ook in de echte wereld voor aanvullingen gaan zorgen. Met een augmentedrealitybril op krijg je bijvoorbeeld meer informatie bij kunstwerken in musea of komen muurschilderingen tot leven.

Reality Labs, de metaverse divisie bij Meta, is momenteel een geldverslindende inspanning. Het verloor iets minder dan $ 3 miljard in het eerste kwartaal, na vorig jaar $ 10 miljard te hebben verloren.

Zuckerberg zei toen dat hij van plan was om “het tempo” van nieuwe investeringen te vertragen.

Toch maakte hij duidelijk dat het zijn verwachting is dat de versie van het metaverse van zijn bedrijf in de toekomst een aanzienlijk deel van zijn bedrijf zal zijn.

Foto: Newsbeezer

| gfcnieuws.com | Door: Redactie