• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mannen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze tijdens het bedrijven van de liefde komen te overlijden

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een team van onderzoekers van de St George’s University of London heeft ontdekt dat mensen die sterven aan een hartaanval tijdens of kort na intiem te zijn geweest, zeer zeldzaam zijn.

De studie bekeek de groep mensen die sterven aan hartaanvallen die verband hield met seksuele activiteit.

Films en televisieprogramma’s hebben vaak personages afgebeeld, met name oudere mannen, die een hartaanval krijgen en sterven terwijl ze de liefde bedrijven.

LEES OOK: Mannen sterven vier keer vaker tijdens geslachtsgemeenschap met dame van plezier dan met echtgenote

De researchers merkten dat hun resultaten eerdere studies tegenspreken waaruit blijkt dat de meeste van dergelijke sterfgevallen plaatsvinden bij oudere mannen.

Maar ze ontdekten dat de meeste jongere mannen die stierven aan een hartaanval tijdens het vrijen een reeds bestaande hartaandoening hadden.

Meer specifiek zagen ze dat negen van de overleden patiënten helemaal geen hartprobleem hadden – hun hart stopte gewoon met kloppen, een fenomeen dat bekend staat als een plotseling aritmisch doodssyndroom.

En twee van hen stierven als gevolg van aortadissectie, waarbij, zoals het klinkt, de aorta scheurt en het hart uitgehongerd raakt voor bloed en zuurstof en stopt met kloppen.

De wetenschappers merken op dat dit het meest voorkomt bij mensen die te veel sporten of illegale drugs gebruiken, zoals cocaïne die het hart belast.

De onderzoekers concluderen dat de meeste mensen, en met name oudere mensen, zich geen zorgen hoeven te maken over een hartaanval en sterven tijdens het vrijen.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie