• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mandaat bestuur-Asabina verlengd tot na verkiezingen

| starnieuws | Door: Redactie

Ronny Asabina, voorzitter van de BEP

Het bestuur van de BEP onder leiding van Ronny Asabina heeft zaterdag het mandaat van de structuren gekregen om de politieke kar te trekken tot na de algemene en vrije verkiezingen van 2025. De structuren hebben gevraagd dat het bestuur nog harder zijn best doet om de partij te doen groeien, zodat er veel

meer zetels, politieke invloed en of regeermacht kan worden verkregen.

Asabina gaf aan dat Suriname momenteel een extreemrechtse regering kent, die de belangen van rijken en super kapitalistenbelangen centraal stelt boven die van gewone hardwerkende burgers. Dit valt te concluderen uit de voorrang die er wordt gegeven aan de wet grondconversie boven de wet grondenrechten Inheemsen en Tribalen en de verplaatsing van de specifieke issue van de gevolgen van het slavernij verleden naar een algemeen koloniaal verleden.

Dit blijkt ook uit de recente btw wet, waar rijke en superrijke kapitaalsgroepen zoals bv. mijnbouw-, bank- en verzekeringsbedrijven, alsook casino's en cambio’s, op het 0 tarief zitten. Dit in tegenstelling tot burgers die basislevensbenodigdheden moeten aanschaffen, zoals benzine, water, energie en productiemiddelen.

Ondervoorzitter Edgar Dikan heeft aangegeven dat het bedrijven van politiek in Suriname op een andere leest moet worden geschoeid. Er moet volgens hem met meer kennis van zaken worden bestuurd, en minder met het fenomeen kennissen.

Met de verlenging van het bestuursmandaat van het huidige bestuur, zal bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering de aftrap van de verkiezingscampagne 2025 worden gegeven, meldt de BEP.

De structuren van de BEP behelzen onder andere de hoofdbestuursleden, Dna-leden, ex-bestuursleden, ouderenraad, jongerenraad, vrouwenraad, wetenschappelijk bureau en regiocoördinatoren/afdelingsvoorzitters.

| starnieuws | Door: Redactie