• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Manchester City breekt records met 17e zege op rij

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Terwijl de Champions League in volle gang was, speelde woensdag ook Manchester City weer 'gewoon' een Premier League-wedstrijd.

Door het overvolle programma en het succes in de diverse bekertoernooien hadden The Citizens woensdagavond een inhaalwedstrijd te spelen op bezoek bij Everton. Een lastige pot, maar wanneer of tegen wie de ploeg van Pep Guardiola momenteel ook speelt, het resultaat lijdt er niet onder: 1-3.

In de ongekende reeks van inmiddels zeventien officiële wedstrijden (over alle competities) trof het elftal onder andere topteams Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en dus ook het dit seizoen prima presterende Everton. The Toffees sputterden via Richarlison in de eerste helft weliswaar nog tegen – hij maakte na goed een half uur de openingstreffer van Phil Foden ongedaan –, maar in het tweede bedrijf moest het alsnog buigen voor het ongenaakbare City.

Bij afwezigheid van Ilkay Gündogan, clubtopscorer in de Premier League namens City, namen Riyad Mahrez (gekruld schot) en Bernardo Silva (uit de combinatie met Gabriel Jesus) de honneurs waar en scoorden namens de gasten. Niet alleen neemt de huidige zege-reeks ongekende vormen aan, ook betekende het ditmaal een record. Nog nooit won een ploeg de eerste tien Premier League-duels in een kalenderjaar en daarmee heeft Manchester City een record gebroken. Arsenal is de komende tegenstander die aan dat rijtje kan worden toegevoegd komend weekend, terwijl Borussia Mönchengladbach zal vrezen voor hun zestiende finales een paar dagen later.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie