• maandag 15 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Man ingesloten voor neerschieten ex-collega die werd gezocht voor diefstal

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De 31-jarige Bijoris M. heeft bij een schietincident donderdagavond aan de Mr. J. Lachmonstraat in Paramaribo een schotverwonding opgelopen.

De politie van het bureau Flora koerste na de melding van het Command Center naar de locatie voor onderzoek en trof de gewonde Bijoris aan. De man werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het verkrijgen van medische hulp.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat er tegen Bijoris die bij een bewakingsbedrijf werkte in de eerste week van augustus twee afzonderlijke aangiften van diefstal zijn gedaan door de leiding van het bedrijf op de politiebureaus aan de Keizerstraat en Geyersvlijt.

De schutter Jamil Y. die eveneens werkzaam is bij dat bedrijf en weet dat er aangifte tegen zijn ex-collega Bijoris is gedaan, signaleerde hem op 4 augustus ter hoogte van het jongensinternaat aan de Mr. J. Lachmonstraat.

Hij liep zijn ex-collega tegemoet met de bedoeling hem aan te houden. Er ontstond echter een woordenwisseling tussen de twee mannen. Op een bepaald moment haalde Yamil een wapen te voorschijn waarmee hij twee schoten loste. Bijoris heeft daarbij een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterbeen.

Na de daad verliet de schutter de plek, maar meldde zich diezelfde avond aan op het politiebureau Flora. Jamil werd direct door de politie aangehouden. Het wapen waarmee hij het strafbaar feit heeft gepleegd, is in beslag genomen.

Na medisch te zijn behandeld, werd het slachtoffer tevens verdachte in afwachting op zijn voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Zowel de schutter Yamil als Bijoris zijn hangende het onderzoek ingesloten.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie