• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Man die Roncherello Ellis (20) doodschoot op beeld vastgelegd

| waterkant | Door: Redactie

In het TV programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan de zaak waarbij de 20-jarige Roncherello Ellis (foto) uit Rotterdam, op maandagavond 11 oktober voor de ogen van zijn vrienden werd neergeschoten. Dit nadat hij samen met hen achter de daders van een beroving aan ging.

Zowel de berovers als de schutter zijn op beeld vastgelegd. De politie wil weten wie de berovers herkent, wie meer informatie over de schutter heeft en wie iets opvallends gezien in de wijk Bloemhof heeft gezien, op maandagavond 11 oktober.

Die bewuste maandagavond was Roncherello op pad met vrienden. Voordat ze een hapje gingen eten, wilde één van hen nog wat geld pinnen bij een automaat aan de Putsebocht. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de jongen, buiten het zicht van zijn vrienden, gaat pinnen.

Daar wordt hij beroofd door de inzittenden van een lichtgrijze Skoda Fabia. Ze omsingelen hem, graaien in zijn zakken en delen een klap uit. De mannen gaan er daarna vandoor met zijn geld en telefoon.

Daarop zet de vriendengroep de achtervolging in. Ze racen door de Rotterdamse wijk Bloemhof, achter de Skoda Fabia aan. Op de Schiltmanstraat loopt het vreselijk uit de hand: er verschijnt een schutter die meerdere schoten lost op hun auto.

Eén van die kogels gaat door het portier aan de passagierskant en raakt Roncherello. Hoewel zijn vrienden hem direct naar het ziekenhuis brengen, is het al te laat. Roncherello overlijdt nog diezelfde avond.

| waterkant | Door: Redactie