• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Makka Ridder in de Ere orde van de Palm

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft Robby Makka onderscheiden dinsdag op het Presidentieel Paleis.

Robby Makka onderscheiden door president Santokhi

Robby Makka mag zich Ridder in de Ere orde van de Palm noemen. Hij is gisteren onderscheiden door president Chan Santokhi. Hij kreeg deze onderscheiding toegekend vanwege zijn onbaatzuchtige dienstverlening en vrijwilligerswerk in diaspora zaken.

De afgelopen 26 jaar heeft Makka zich op een markante manier via diverse werksporen ingezet voor de Surinaamse diaspora. Hij levert volgens de president ook een actieve bijdrage aan het ontwikkelingstraject welke Suriname nu meemaakt. Verder is hij bekend om zijn economische media-commentaar zowel in Nederland als in Suriname, daarom mag hij een 'bruggenbouwer' worden genoemd tussen beide landen. Makka is meermaals tijdens handelsmissies in het kader van handelsbetrekkingen tussen beide landen als inleider opgevoerd. Hij heeft vanuit zijn diaspora, kennis in relatie tot investeringen, handel, innovatie en ondernemerschap en is beroepsmatig manager op het ministerie van Financiën in Nederland.
De president is Makka enorm dankbaar voor zijn inzet, toewijding en ongekende ondersteuning in diaspora zaken. Hij noemde enkele van de organisaties waarin Makka zitting heeft: Stichting Kenniskring Nederland-Suriname (KK), Platform Suriname Diaspora, Dutch Suriname Diaspora Foundation adviseur van Dutch Suriname International Business Club, bestuurslid Hindoeraad Nederland, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De gedecoreerde Makka dankte het staatshoofd voor de eer die hem te beurt is gevallen. "De decoratie die ik heb gekregen draag ik ook op aan een goede economie en een leefbaarklimaat".

| starnieuws | Door: Redactie