• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Maisha Neus onder vuur na onthulling dat vicepresident haar geld gaf

| suriname herald | Door: Redactie

Joël 'Bordo' Martinus heeft de activist Maisha Neus, die bij D-TV Express werkzaam is, donderdag in een live-uitzending op Facebook beschuldigd van het aannemen van geld van de vicepresident (vp). Dit deed hij nadat, Neus hem op haar Facebookpagina voor een abani uitmaakte. In een live Facebook-interview gisteren via D-TV Express met Neus heeft zij de aantijging niet ontkend.

Zij gaf aan in maart van het vorig jaar een presentatie voor de vp te hebben gehouden over de opzet van een bedrijf voor cryptocurrency. De vp zou haar daarin financieel hebben ondersteund. Binnen de journalistiek is met verbazing hierop gereageerd, omdat het aannemen van giften buiten de ethische codes van de journalistiek valt.

Neus zegt dat zij ergens in maart een gesprek had met de vp via zijn secretaris. "Ik heb persoonlijk contact met de vp. Ik heb zijn nummer. Ik heb gezocht naar investeerders en heb de vp om US$ 25.000 gevraagd om te investeren. Hij heeft me US$ 1000 gegeven. Ik zie het als een lening. Ik heb crypto gekocht die nu is opgelopen tot US$ 1600. Ik heb meer winst gemaakt."

De vp zou ze maandag voor het laatst hebben gesproken. "Jonge Surinamers moeten gebruik kunnen maken van hun netwerk. Er is geen startkapitaal voor jonge ondernemers. Het is een dienst die geld voor mij en de samenleving zou opleveren. Ik vind niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ik heb het gevraagde bedrag nog niet gehad. Er zijn genoeg mensen, die mij op het kabinet hebben gezien. Niet omdat de vp mij geld heeft gegeven ga ik niet kritisch zijn naar hem toe," aldus Neus.

| suriname herald | Door: Redactie