• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mac Andrew begrijpt onbegrip personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Minister Steven Mac Andrew, die waarneemt op Volksgezondheid, verwacht dat het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) maandag over de nodige middelen beschikt om tot uitbetaling van de salarissen van januari over te gaan. Het personeel, dat in actie is omdat het loon nog steeds niet is gestort, begaf zich vrijdag naar het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

Hoewel Mac Andrew benadrukte dat hij het ongenoegen van het personeel volledig begrijpt, vroeg hij de mensen om de dienstverlening dit weekend niet te onderbreken. Het beroep deed de bewindsman in het belang van de zorg voor de patiënten in het

ziekenhuis. Hij verzekerde het personeel dat er wordt gewerkt aan een oplossing van het probleem.

Mac Andrew betreurt het dat door de precaire financiële situatie van het land de administratieve afhandeling van de uitbetaling van lonen stagnatie heeft ondervonden. Doordat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de salarissen te kunnen uit te betalen, wordt er een beroep gedaan op de overheid om financieel in te springen.

De bewindsman gaf aan dat in een meeting op het ministerie van Financiën en Planning een dag tevoren is besloten dat er binnen drie maanden een congres komt over de financiering en rationalisatie van de zorg, omdat dit vraagstuk cruciaal is voor de garandering van de zorg. Het personeel was vrijdag vergezeld van vakbondsman Imro Edam.

Hij informeerde de bewindsman dat RZW vanaf 1 oktober zonder directeur zit – Jason van Genderen maakte de overstap naar het Sint Vincentius Ziekenhuis – waardoor zaken doen met onder meer banken bemoeilijkt. Ook is er nog geen stichtingsbestuur geïnstalleerd.

| de ware tijd | Door: Redactie