• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Maabo en Tijndal winnen 10K jungle run  

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

POWAKKA — Krolis Maabo en Irene Tijndal hebben het Parbo Soda Water outdoor jungle run-evenement gewonnen. De run georganiseerd door de stichting Bigi Broki Waka werd gelopen in Da Kaboera resort in Para. Maabo klokte over 10 kilometer een tijd van 38 min en 11 seconden bij de mannen. Valdano Samson (49:05) werd runner-up en Clifton Kempes (50:57) derde.

Maabo zegt dat hij het de eerste vijf kilometers rustig aan deed. “Een beetje verkennen en het tweede gedeelte heb ik gesprint. Want ik wist dat mijn directe tegenstanders twee kilometers achter mij waren.” Samson zijn doel is

altijd om over de eindstreep te gaan. De route vond hij een beetje zwaar. “Het pad was smal en ik vind dat we een beetje te laat gestart zijn. Want de zon was al te fel. Overall ben ik tevreden met mijn tijd”, zegt de runner-up. 

Kempes heeft zaterdag nog deelgenomen aan de mini-marathon in Saint Laurent, Frans Guyana. Zijn deelname heeft hij als een duurloop ervaren. “Het maakte voor mij niet uit of ik win of verlies. Al te zwaar was het niet voor mij, omdat ik dit al gewend ben om in de savanne te rennen”, aldus Kempes. 

Vrouwen 

De vijftigplusser Irene Tijndal klokte een tijd van 1 uur en 24 seconden. Ze vindt deelname aan outdoor-events altijd geweldig. “Ik ken hier niet dus het was even kijken hoe ik door de paden heen moest. Mijn tijd kon veel beter, want ik wilde onder de 1 uur lopen”, aldus Tijndal die de hele route op blote voeten afwerkte en geen last had van de hitte. 

Voor Lycke Woittiez was 1 uur 5 min en 35 seconden een ‘avontuurlijke’. Het tweede gedeelte van de route vond ze loodzwaar. “Het was de moeite waard om deel te nemen. Ik ben niet zo content met mijn tijd, want het had wat sneller gekund. Sommige stukjes waren wel  moeilijk begaanbaar, maar heb genoten van de natuur”, aldus Woittiez.

Crystal Austin eindigde als derde met een tijd van 1 uur 14 minuten en 33 seconden. “De aanwijzingen waren duidelijk. Het was duidelijk aangegeven. Er was genoeg water en het was erg heet over de route. De naam eco- challenge is eer aan gedaan. Ik heb genoten. Een tip voor de volgende keer om koel water aan de deelnemers aan te bieden”, zegt een enthousiaste Austin. 

De prijzenpot bij de 10k Eco- Challenge run: winnaar SRD750, runner-up SRD 500 en derde plaats SRD 300,-  Bij de 5 kilometer: winnaar SRD 500, runner-up SRD 300 en derde plek SRD 150.  Ook bij het onderdeel fietsen door het bos en savanne krijgen de top drie over een 12km route (SRD 750-500-300) en de 8km (SRD 500-300-150). Naast de snelloop en het fietsen stond ook een eco-wandelloop op programma. 

| de ware tijd | Door: Redactie