• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

LVV-minister Sewdien aanwezig op internationale conferentie in India

| dagblad suriname | Door: Redactie

India organiseert een ministeriële rondetafel van toonaangevende millets (Shree Anna) landen om strategieën uit te stippelen voor het verbeteren van productie en consumptie wereldwijd

De ministeriële rondetafel van millets werd gehouden na de inaugurele zitting van de Global Millets (Shree Anna) Conferentie die deze dagen in New Delhi werd gehouden. Ministers uit Guyana, Mauritius, Sri Lanka, Soedan en Zambia waren onder andere aanwezig. De Indiase minister van Landbouw en Welzijn voor Boeren, de regering van India, verwelkomde de afgevaardigden die de bijeenkomst bijwoonden. 

Voor Suriname was aanwezig minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De kosten voor de reis zijn

voor rekening van India. Dagblad Suriname vernam van de aanwezigheid van de LVV-bewindsman via Indiase bronnen. De voorlichtingsdienst van de regering, Communicatie Dienst Suriname, heeft geen gewag gemaakt van de reis van Sewdien.

India houdt het eerste Mega Global Event in de vorm van Global Millets (Shree Anna) Conference in Delhi om 2023 te vieren als het Internationale Jaar van Millets (IYM). Het doel van de Verenigde Naties om 2023 uit te roepen tot Internationaal Jaar van Millets op initiatief van India, is om het bewustzijn van Shree Anna (millets) voor voedselzekerheid en voeding te vergroten, investeringen in R&D en voorlichting te vergroten en belanghebbenden te inspireren om de productie, productiviteit en kwaliteit te verbeteren. van gierst. Grote gierstproducerende landen moeten een belangrijke rol spelen bij het promoten van gierst om de wereldvoedsel- en voedingszekerheid te waarborgen.

Premier Shri Narendra Modi opende dit wereldwijde evenement.

In zijn openings opmerkingen op de ministeriële rondetafel benadrukte Shri Narendra Singh Tomar de rol van India in de promotie van Shree Anna, als de grootste producent en op een na grootste exporteur van gierst ter wereld.

De bezoekende ministers uit de belangrijkste gierstproducerende landen deelden de ervaring van hun respectieve landen bij het promoten van de productie, consumptie en branding van gierst. Er moet veel worden gedaan om de productie, consumptie, waardetoevoeging en verwerking van gierst over de hele wereld te verbeteren.

Gierst is een klein, rond, wit gekleurd graan, dat wordt gebruikt voor het maken van gerechten, zoals pap of risotto. Het is een hele graansoort en is een belangrijke bron van koolhydraten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Gierst is een verzadigd graan, wat betekent dat het een goede bron is van energie, wat helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Het is een goede optie voor mensen met diabetes of die een gezond gewicht willen behouden.

| dagblad suriname | Door: Redactie