• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Luie Surinamers ergeren president Chan Santokhi’

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Dat een overgroot deel Surinamers liever lui is dan moe is en niet hard wil werken, is lokaal al bekend. Maar niet alleen hier bij ons in Suriname, ook in het buitenland weet men dat.

Zodra je in Nederland praat over een Surinaamse werknemer, wordt er direct een correlatie gelegd met luiheid, zo veel mogelijk uitstellen, weinig punctualiteit, onbeschaafdheid, laaggeletterdheid en onbetrouwbaarheid.

Het is helaas niet anders, dat is het slechte imago dat de gemiddelde Surinamer in de loop der jaren terecht heeft opgebouwd.

En dat geldt bovenal voor ambtenaren.

Deze wezens die op de verschillende overheidsdepartementen werken zijn zelfs in staat een groot deel van de werkdag te dutten of houden zich tijdens werktijden bezig met kaartenspellen.

Van mensen heel dichtbij president Chan Santokhi die het kunnen weten heb ik persoonlijk gehoord dat ons staatshoofd zicht enorm stoort aan het lage tempo van een grote groep luilakken.

Deze nietsnutten zijn niet gemotiveerd om hard te werken voor ons land.

Het staatshoofd wil graag veel meer werk in kortere tijd verzetten en zo ook de grote rotzooi van de vorige regering sneller opschonen zodat aan onze vooruitgang kan worden gewerkt.

Maar het gaat allemaal te traag, men kan zijn hoog tempo niet bijhouden en houden de boel op.

Of Santokhi inderdaad zo geïrriteerd is door zoveel luiheid in ons land, weet ik niet zeker. Maar indien het inderdaad zo is, kan ik hem helemaal begrijpen.

Met zoveel luie mensen in ons land kan ook president Santokhi geen positieve ontwikkelingen brengen.

Het is nu eenmaal een feit dat wij Surinamers, met uiteraard enkele uitzonderingen, geen hardwerkende mensen zijn.

De meesten zijn verfoeilijk lui, willen niet werken maar wel een dik belegde boterham verdienen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie