• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Luchtvaartgigant British Airways vliegt vanaf 23 maart 2023 op Guyana

| dagblad suriname | Door: Redactie

‘Georgetown-Londen vluchten worden gamechanger’

De nationale luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk, British Airways (BA), zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 beginnen met vluchten naar Cheddi Jagan International Airport (CJIA) nabij Georgetown, de hoofdstad van Guyana. De verwachte startdatum is 23 maart 2023. 

Londen heeft een van de grootste luchthaven hub’s van de wereld. Lange tijd was Heathrow, nabij Londen, de drukste en een van de grootste luchthavens in de wereld. BA, de vlaggen carrier van het Verenigd Koninkrijk, verbindt haast alle Engelse ex-koloniën met hun voormalig moederland.

Verbinding St. Lucia

BA zal de Guyana route tweemaal per week met een verbinding

via het Caribische eiland St. Lucia uitvoeren. De vluchten zullen met een Boeing 777-200ER-vliegtuig voor 332 passagiers per vlucht verricht worden. Dit werd woensdag 10 augustus aangekondigd door de Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, tijdens een persconferentie. Edghill zei dat het een “trotse en opwindende dag” is voor de relatie tussen Guyana met het Verenigd Koninkrijk, aangezien tickets onmiddellijk in de verkoop gaan voor vluchten van en naar Guyana en Londen.

Uitbreiding luchthaven 

“British Airways is de nieuwe luchtvaartmaatschappij die de Guyana-markt betreedt, vanaf vandaag gaan de tickets in de verkoop”, zei Edghill. “Voor de komst van de grote toestellen is de luchthaven uitgebreid.” Hij prees de prestatie als een “gamechanger” op de Guyaanse markt, aangezien het bijna een verdubbeling is van de huidige normen. “Met de uitbreidingen van onze luchthaven waren we in staat de Code D- en Code E-type vliegtuigen te kunnen huisvesten. Deze enorme wide-body carriers brengen 332 passagiers tegelijk”, zei Edghill. 

Opmerkelijk is, dat in Suriname dergelijke toestellen al heel lang hun diensten uitvoeren. Het komt vooralsnog vaak voor dat Guyanezen ervoor kiezen om via Suriname, naast andere opties, naar Europa te vliegen. Daarvoor is er een speciale vliegdienst tussen Georgetown en de luchthaven op Zanderij. 

| dagblad suriname | Door: Redactie