• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lockdownovertreders rijden in op politie

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Lockdownovertreders rijden in op politie

15/06/2021 13:36 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - Poging moord, poging doodslag en zware mishandeling met voorbedachten rade. Die strafbare feiten worden autobestuuder Jurweam B. (25 jaar) en zijn 21-jarige inzittende Shaquille P. ten laste gelegd. Met hun auto reden ze in de nacht van vrijdag op zaterdag in op de politie en militairen, die aan het surveilleren waren aan de Duisburglaan ter hoogte van de Coesewijnestraat.

De stootgroep kwam in actie omdat de auto op het rijwielpad reed. Bij het zien van de wetsdienaren reed het duo, kennelijk om uit handen van de politie te blijven, met een vaart achteruit. Echter, de wagen werd daarbij klemgereden. Jurweam B. besloot daarop met een volle vaart op de wetsdienaren in te rijden. Het lukte de politieagenten zichzelf in veiligheid te brengen, waarna beide mannen werden aangehouden.

Jurweam B. is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en kon de bescheiden van het voertuig niet overleggen. De wagen is in beslag genomen. Tijdens de voorgeleiding legden beide mannen tegenstrijdige verklaringen af. De bestuurder zei dat hij per vergissing is ingereden op de wetsdienaren. Hij beweerde dat hij zou gaan tanken, maar dat hij door zijn vriend werd misleid en overgehaald om weg te rijden. Shaquille P. hield de politie voor dat hij op bezoek was bij zijn vriend, die hem thuis zou zetten. Vanwege een verkeerde route kruiste hun pad met dat van de politie.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVluchtende lockdownovertreders knallen tegen hulpmast EBSBezoekers houseparty gaan wetsdienaren te lijfLockdownovertreder met marihuana en xtc-tabletten'Powisi' mag naar huisRechter raakt niet wijs uit verklaring politieagenten Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie